város

A városi zöldfelületek csökkentik a depressziót

Egy új amerikai kutatás szerint az elhagyatott városi területek bezöldítése jelentősen csökkentheti a depressziót, és általában is javíthatja a városlakók mentális egészségét.

Felpörgött a filmipar New York városában

Rekordszámú tévésorozatot forgattak a 2016-17-es szezonban New Yorkban, megdöntve az előző szezon rekordját – jelentette be Bill de Blasio, helyi polgármester.

Városok migránsoknak

Még ha a káros politikai diskurzus nemzeti és nemzetközi szinten gátolja is a hatékony intézkedéseket, helyi, önkormányzati szinten progresszív és hatékony kezdeményezéseket lehet látni a bevándorlók integrálására vonatkozóan.

Város vagy vidék - hol a legjobb élni Magyarországon?

Az Eurostat adatai nyomán a Quartz nézte meg, hol boldogabbak a városban, és hol a vidéken élő európaiak. Arról kérdezték az embereket, mennyire elégedettek az életükkel. A kisebb településeken nagyobb arányban élnek magukat általában boldognak érző emberek, pedig szinte minden mutató szerint rosszabb körülmények között élnek.

Drága városokban jó az élet

A világon Svájc városaiban kerül a legtöbbe a megélhetés, de ott lehet a legjobban keresni is. Budapest a kifejezetten olcsó helyek közé tartozik.
Világgazdaság Piactér