védőháló

Teljes védőhálót ígér a bezárt sajtgyár

Lezuhant a zalaegerszegi gyárban előállított ementáli típusú sajt iránti kereslet, és a gyártás tartósan veszteséges lett. A veszprémi egység azonban a Savencia egyik legfontosabb telephelye.

Erősítik a takarékok védőhálóját

Akár 50 százalékos tőkeemelésre is kötelezheti a pénzügyi felügyelet a takarékszövetkezeteket, ha nincs intézményvédelmi alapjuk vagy a védőháló túlságosan gyenge. A felügyelet el szeretné érni, hogy kötelező legyen az intézményvédelmi tagság.

Elemzők: Csökkent az IMF-megállapodás esélye

Elemzők nehéz és elhúzódó tárgyalásokra számítanak a Nemzetközi Valutaalap és a magyar kormány delegációja között, mert a hitel típusában sincs egyetértés a felek között. Az Eurasia Group szerint csökkent az esélye annak, hogy a magyar kormány megállapodást fog kötni az IMF-fel. Orbán Viktor nehezen fogadhatja el a feltételeket, mert a kormány népszerűsége csökken és a 2014-es választások közelednek. Közgazdászok szerint a nemzetközi felek azt sem tekinthetik „elegáns” lépésnek, hogy a tárgyalások megkezdése előtt néhány nappal a parlament elfogadta a jövő évi büdzsé keretszámait. Ha a kormány nem érzi az erős piaci nyomást, akkor nem siet a kompromisszumokkal.

Cséfalvay: mindegyik fél érdeke a gyors megállapodás az IMF-fel

Az uniós kötelezettségszegési eljárások során adott magyar válaszokról alkotott európai bizottsági értékelés elkészülte után elkezdődhetnek a hivatalos tárgyalások Magyarország, valamint az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) között - fejtette ki Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára az Európai Parlament gazdasági bizottsága előtt szerdán Brüsszelben.

Magyarország 15 milliárd eurós IMF-védőhálót akar?

Magyarország vélhetően 15 milliárd euróig terjedő összegű IMF biztonsági háló megszerzését célozza meg - közölte a Bloomberg hírügynökség a Citigroup elemzése alapján, amely meg nem nevezett kormányzati tisztségviselőkre hivatkozott.
1
Világgazdaság Piactér