vendéglátó

Kétszázezer állást véd meg az új program

A tevékenységüket részlegesen szüneteltetni, létesítményeiket a fertőzés miatt bezárni kényszerülők segítését célozzák – mondta az ITM államtitkára.

Negyedik éve csökken a vendéglátóhelyek száma Magyarországon

Negyedik éve csökken a vendéglátóhelyek száma, ha csak kis mértékben is. Összesen 34 393 vendéglátóipari üzlet működik Magyarországon, a Nielsen piackutató szerint. Ez 1 százalékkal kevesebb, mint az egy évvel korábbi 34 855. Ezen belül a piackutatók személyesen mérték fel a 10 ezer lakosúnál nagyobb városokban mind a 20 221 helyet, ahol ételt, italt szolgálnak ki.

Gondot okoznak a kuponos akciók

Évek óta gyengül a cégalapítás iránti igény: amíg 2008 előtt még általában 5-6 százalékkal nőtt a vállalkozások száma évente, mára ez 2 százalék alá csökkent – állapítja meg friss felmérésében a Dun & Bradstreet Hungária Kft. (D&B).

Mire figyeljünk, ha kínai turistákkal szeretnénk megmentetni magunkat?

A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) előrejelzése szerint 2011-ben a külföldi turistaérkezések száma globális szinten előreláthatólag 4-4,5 százalékkal növekszik. Az év első nyolc hónapjában Európa több mint 6 százalékos növekedéssel az első helyen áll a kontinensek között

Főleg az italméréssel trükköznek a vendéglátósok

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) 868 vendéglátó egységre kiterjedő nyári ellenőrzésekor 35 százalékuknál talált szabálytalanságot, az egységeket 219 esetben kötelezték ezek megszüntetésére, 11 alkalommal pedig összesen több mint 450 ezer forint bírságot szabtak ki első fokon.
Világgazdaság Piactér