vezetők

Fejesváltás volt, osztalék nincs idén az FHB-nál

Nagy Gyula váltja Oláh Mártont a bank élén, a pénzintézet 2016-ra nem fizet osztalékot, a 6,532 milliárd forint mérleg szerinti veszteség pedig az eredménytartalékba kerül - ez derült ki az FHB Jelzálogbank Nyrt. Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett közgyűlési határozatából.

Nagy lefejezés volt a vidékfejlesztési hivatalnál

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) korábbi vezetőinek 40-45 százalékától vált meg a szervezet annak érdekében, hogy megelőzzék a korábbi időszakban tapasztalt visszaéléseket - erről Gyuricza Csaba, a hivatal elnöke beszélt a Magyar Időknek adott, szombaton megjelent interjújában.

Így látják a jövőt a magyar vállalatvezetők

Hosszú idő után idén alapvető fordulat látszik a vállalatvezetők gazdasági kilátásaiban itthon és világszerte is. Mindkét megkérdezett csoport – vagyis a globális és hazai vezérigazgatók – optimista várakozásokról számolt be a saját cégük és a világgazdaság növekedésével kapcsolatban is. Gazdaságpolitikai kockázatokkal továbbra is számolnak, mindeközben nem szorul háttérbe az ügyfél és a piacok felé fordulás, amiben a valódi kiutat látják. A PwC, a világ vezető pénzügyi tanácsadó cége idén harmadik alkalommal kérdezte meg és összegezte a hazai vállalatvezetők véleményét Magyarországi Vezérigazgató Felmérésében, partnerségben a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségével (MGYOSZ) és a Menedzserek Országos Szövetségével (MOSZ).

Drasztikusan változik a vezetők felelőssége az új Ptk. szerint

A 2014 márciusában életbe lépő új Ptk. drasztikusan változtat a gazdasági társaságok vezető tisztségviselőire vonatkozó felelősségi szabályokon. Az új rendelkezés szerint a jövőben a vezető tisztségviselők a tisztségükkel összefüggésben külső feleknek okozott károkért a saját társaságukkal egyetemlegesen felelnek a kárt szenvedett harmadik személyekkel szemben - emeli ki a DLA Piper nemzetközi ügyvédi iroda.
Világgazdaság Piactér