Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal

Kétszázmilliárdot kapnak a gazdák november végéig

Hétfőn indult és november 30-ig tart a mezőgazdasági támogatások előlegeinek kifizetése - mondta Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke az M1 aktuális csatornán kedden reggel.
2016.10.18 Olvasási idő:

Nagy lefejezés volt a vidékfejlesztési hivatalnál

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) korábbi vezetőinek 40-45 százalékától vált meg a szervezet annak érdekében, hogy megelőzzék a korábbi időszakban tapasztalt visszaéléseket - erről Gyuricza Csaba, a hivatal elnöke beszélt a Magyar Időknek adott, szombaton megjelent interjújában.
2015.11.21 Olvasási idő:

Mintegy 400 milliárd forint agrártámogatást kapnak a gazdák

A magyar gazdák mintegy 400 milliárd forintnyi összeghez juthatnak az egységes agrártámogatás keretében, június 9-ig még van lehetőség a támogatás napi 1 százalékos csökkenése mellett beadni a kérelmeket - mondta ma a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke egy szakmai rendezvényen Karcagon.
2015.05.29 Olvasási idő:

Jó hír a juhtartóknak, milliárdokat oszt ki a kormány

Mintegy 2 milliárd forint átutalása kezdődődött meg több mint 5 ezer gazdálkodónak az anyajuhtartás és az anyajuh de minimis támogatás keretében - közölte ma a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) az MTI-vel.
2015.05.07 Olvasási idő:

Új elnöke van a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak

Gyuricza Csabát nevezte ki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnökének Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter március 1-jei hatállyal - közölte a hivatal kedden az MTI-vel.
2015.03.03 Olvasási idő:

Embargó: új javaslat lesz a zöldség- és gyümölcstermesztők megsegítésére

Az Európai Unió napokon belül újabb javaslattal állhat elő az orosz embargó miatt hátrányt szenvedett zöldség- és gyümölcstermesztők megsegítésére - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára vasárnap a Kossuth Rádió Krónika című műsorának.
2014.09.21 Olvasási idő:

Közel 140 millió forint támogatást fizetnek ki az állattartóknak

Folytatódik az állattartókat segítő nemzeti forrásból finanszírozott támogatások kifizetése a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH), amely egyes állatbetegségek felszámolása, figyelemmel kísérése, valamint egyes zoonózisok - vagyis állatról emberre átterjedni képes fertőző betegségek - megelőzése érdekében a baromfitartónak 24,4 millió forintot, míg az egyéb állatfajokkal foglalkozóknak 114 millió forintot fizet ki.
2014.05.10 Olvasási idő:

Döntött az EU: Veszélyben a magyarországi élelmiszersegély is

Az Európai Bizottság döntése értelmében 2012-ben jelentősen csökkenhet az EU élelmiszersegély-programban felajánlott élelmiszerek mennyisége.
2011.06.27 Olvasási idő:

Egy hetük van az őstermelőknek!

A Magyar Agrárkamara arra figyelmeztet, hogy hétfőig még bejelentkezhetnek az őstermelők a nemzeti kárenyhítési rendszerbe, amely a nem biztosítható elemi károk, tehát belvíz-, fagy- jégeső és aszálykárok ellen hivatott országos szinten megteremteni a mezőgazdasági termelők kárenyhítési lehetőségét.
2010.05.11 Olvasási idő:

A lízing mentheti meg a hazai gazdákat?

A mezőgazdasági vállalkozások beruházási hajlandósága az elmúlt bő másfél évben a válság hatására szinte teljesen megszűnt. A Lízingszövetség javaslatokat fogalmazott meg a támogatási rendszer módosítására.
2010.05.03 Olvasási idő: