vizsgálóbizottság

Trump régi prédájának üzent Twitteren

Az elnök a 2016-os elnökválasztási kampány idején csapata és az oroszok között történt esetleges összejátszást vizsgáló bizottság vezetőjére szállt rá.

Július végére meglesz a jelentés a Gripen-balesetekről

Vizsgálóbizottságot hozott létre a honvédelmi tárca a Gripen-balesetek ügyében, a testületnek július 31-ig kell jelentést tennie a balesetek lehetséges kiváltó okairól - jelentette be a honvédelmi miniszter az M1 hírcsatorna mai műsorában.

A kiemelt adózóknál tavaly 7,5 milliárdos adókülönbözetet tártak fel

A kiemelt adózók körében nettó 7,527 milliárd forint értékű adókülönbözetet tártak fel tavaly, 2012-ben ez az összeg 14,733 milliárd forint volt. Az adóhatóság 26 esetben tett feljelentést a kiemelt adózókat érintően. Az adóhatóság 2013-ban 238 ezer 605 ellenőrzést folytatott le, összesen nettó 563,8 milliárd forint adókülönbözetet állapítottak meg, 485,2 milliárd feltárt adókülönbözet jogerősítésére került sor.

Vizsgálóbizottságot állítana fel az LMP a NAV-ról megjelent hírek miatt

Parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi az LMP a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról (NAV) megjelent hírek miatt, amelyek szerint az adóhatóság több nagyadózónál szabotálta a vizsgálatokat - közölte Schiffer András, a párt társelnöke és Vágó Gábor országgyűlési képviselő vasárnap az MTI-vel.

MSZP: központilag szervezték a trafikmutyit, Fidesz: oszlassa fel magát az MSZP

Az MSZP szerint a nyilvánosságra került bizonyítékok alapján világossá vált, hogy a "trafikmutyi" nem egy elszigetelt korrupciós akció, azt a Fidesz központilag szervezte. Az LMP a "trafikkoncessziók kiosztásának magánérdek-hátterét vizsgáló bizottság" néven parlamenti testület felállítását kezdeményezi. A Fidesz szerint az MSZP-nek erkölcsi alapon fel kellene oszlatni magát.

Volán-bizottság: Az Orbán-kormány előtt offshore cég volt a Volánbusz

A Volánbusz reorganizációját vizsgáló bizottság MSZP-s tagjai szerint rendben zajlott a cég 2003-as átszervezése, majd azt követő működése, a Fidesz, a KDNP és a Jobbik által delegált tagok viszont számos szabálytalanságot találtak a céggel kapcsolatban - közölte a testület jelentéstervezetének elkészülte kapcsán Manninger Jenő (Fidesz) a bizottság keddi ülésén.

Mal: a vörösiszap nem hulladék

Tízre nőtt az ajkai vörösiszap-katasztrófa gyanúsítottjainak száma. Az elmúlt két napban hat új gyanúsítottat hallgattak ki, mindannyian a Mal Zrt. munkatársai. Az esetet vizsgáló parlamenti bizottság kedden hallgatta meg a Mal tulajdonosait, akik azt kérték, legyen az ülés zárt, a bizottság többsége pedig ezt elfogadta.
Világgazdaság Piactér