Az Opus Energy Kft. beolvad az Opus Titász Zrt.-be, amelynek ezután az Opus Global Nyrt. és a Status Energy Kft. lesz az 50-50 százalékos tulajdonosa. Az ügyleteket a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) előzetesen jóváhagyta. Erre vonatkozó kérelmüket az érintettek 2022. május 19-én, a kérelemkiegészítést pedig május 26-án juttatták el elektronikusan a hivatalnak.

A mór megtette kötelességét

A beadott dokumentumok szerint az Opus Energy Kft. 2021. augusztus 31-én megszerezte a villamosenergia-kereskedelmi engedéllyel rendelkező (azaz engedélyes) Opus Titász Zrt. száz százalékát, ezzel elérte az alapítása indokául szolgáló célokat, és ellátta a feladatait. Ezért az Opus Global Nyrt. és a Status Energy Kft. mint tagok úgy határoztak, hogy az Opus Energy Kft. olvadjon be az engedélyes társaságba, amelyben ezután a két tag 50-50 százalékos közvetlen befolyást szerez. Az ügylet eredményeként az Opus Energy Kft. megszűnik. Jogutódjaként a társaságot magába olvasztó Opus Titász Zrt. változatlan formában és névvel működik tovább.

Négyszáz településen

Az Opus Titász Zrt. – a honlapja szerint – Magyarország északkeleti régiójában, 18,7 ezer négyzetkilométeren végez villamosenergia-elosztást a 26,2 ezer kilométer hosszú áramhálózatán. Mintegy 400 településen több mint 788 ezer háztartást és munkahelyet lát el. A honlap szerint a tiszántúli áramhálózat szilárd alapot nyújt ahhoz, hogy az Opus Global Nyrt. energetikai divíziója tovább bővüljön, és a cégcsoport régiós jelenléte erősödjön. A nyilvános adatokból kiderül, hogy az Opus Titász az elmúlt évet 61,1 milliárd forintos árbevétellel zárta (2020-at 57,7 milliárddal), az adózott eredménye pedig 5,4 milliárdról 6,7 milliárdra nőtt.