Csaknem nyolcvan divat- és dizájnmárka termékeit mutatta be tavaly a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által megvalósított Fashion & Design Autumn tematikus rendezvénysorozat két nemzetközi és három magyarországi eseményen – közölte az ügynökség.

A 2021-ben először megvalósított programsorozaton részt vevő alkotók először Párizsban és Milánóban, majd Magyarországon bizonyíthatták tehetségüket több tízezer forgalmazó, szakember és érdeklődő előtt. 

Divatbemutatók, lakberendezési kiállítások, kerekasztal-beszélgetések, digitális konferencia és számos egyéb színes program tette még izgalmasabbá a tavalyi őszt, platformot teremtve ezzel a magyar tervezők bemutatkozásának – idézte fel közleményében a Magyar Divat & Design Ügynökség.

Fotó: HFDA/The Sparkle Content

Mint emlékeztetettek, szeptemberben a párizsi Maison&Objet lakberendezési szakkiállításon, azután pedig a milánói divathéten tűntek fel a magyar márkák. Októberben Magyarországon folytatódtak a programok: második alkalommal nyitotta meg kapuit a 360 Design Budapest kiállítás, azt követően 

a 2022-es tavaszi–nyári divattal ismerkedhettek meg az érdeklődők a Budapest Central European Fashion Week keretében. 

A tavalyi programsorozat a Budapest Fashion & Tech Summit divatipari konferenciával zárult.

„Ügynökségünk 2021-es rendezvényei között kiemelt szerepet kaptak a Fashion & Design Autumn programjai, amelyek a hazai stabilitás támogatása és az növelése érdekében valósultak meg. Az eseménysorozat keretében itthon közel 10 ezer, külföldön még ennél is több ember látta élőben a magyar tervezők munkáit, míg az online térben több mint félmillió érdeklődő követte az eseményeket. A divatipari konferenciánkon csaknem 40 szakmai előadót köszönthettünk az online térben – idézi a közlemény a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatóját, Bata-Jakab Zsófiát, aki hozzátette:

regionális és nemzetközi viszonylatban egyaránt hatalmas előrelépés volt számunkra az elmúlt időszak, sikerült szorosabbra fűznünk V4-es kapcsolatainkat és megszilárdítanunk régiós szerepünket.