Egyre több, egykor kitiltott botrányhőst enged vissza a Twitterre a közösségi média új ura, A cég visszaállította Kathy Griffin amerikai humorista, színésznő és Jordan Peterson konzervatív klinikai pszichológus fiókját – tudatta a milliárdos üzletember. Griffint azért tiltották le korábban, mert előbb Elon Muskra változtatta a nevét, és a profilképét is a milliárdos fotójára cserélte le, majd így kezdett el posztolni, míg Peterson megsértette a vállalat gyűlöletbeszédre vonatkozó szabályait.

Fotó: AFP

A pszichológus így reagált a visszatérésre:

Ezt követően a közösségi hálózat új tulajdonosa szavazást indított arról, hogy visszatérhessen-e a Twitterre az egykori amerikai elnök, Donald Trump, akit a Capitolium elleni támadás után száműztek a platformról.

Vox Populi, Vox Dei,

magyarul ez annyit tesz: az emberek hangja, Isten hangja – ezt kommentálta a voksolás alá Musk. A szombat reggeli állás szerint a többség, 53 százalék azt akarja, hogy Trump visszatérhessen a Twitterre.

A szavazáson már több mint nyolcmillióan adták le voksukat néhány óra alatt, és még hátravan 14 óra a kiírt határidőből, így még bármelyik oldal irányába eldőlhet a kérdés. Mint ismert: a legnagyobb közösségi oldalak a 2021. januári véres tüntetések után tiltották ki az egykori amerikai elnököt, mert attól tartottak, hogy bejegyzéseivel további erőszakot szít. A világ vezető politikusai már akkor is aggályosnak nevezték az esetet. Trump azóta sem térhetett vissza a Twitterre, annak ellenére sem, hogy Musk alapvetően remek kapcsolatokat ápol a republikánusokkal. Kérdés, hogy a mostani szavazás után mi lesz majd a helyzet.