A Noé a posztban azt írta, hogy tavaly októberben az E.ON felmondta az áramszolgáltatási szerződésüket, az energiapiacon kialakult válság miatt. Az Állatotthon több szolgáltatót is felkeresett, de mindenhol visszautasították őket, az MVM számára pedig elküldték az adatbekérő formanyomtatványt, amire 2022. 10. 26-a óta nem kaptak választ.

Fotó: Noé Állat

Az állatotthon azt írta, hogy folyamatosan keresik az MVM-et telefonon, e-mailen és más csatornákon keresztül, de nem kapnak választ.

Az összes létező e-mail-címere írtunk, kértünk, könyörögtünk. Ügyfélszolgálati iroda helyben nincs, az áramszolgáltatásra, jobb híján a gázos ügyintézőkhöz bementünk. Ezután továbbmentünk Szombathelyre, ott is csak lakossági ügyfelekkel foglalkoznak és tőlük is csak azokat az általános elérhetőségeket kaptuk, amiken elérhetetlenek és/vagy nem válaszolnak 

– olvasható a posztban.

Elaltatták a Noé Állatotthon teljes madárállományát

Megtörtént a Noé Állatotthon madárállományának kiirtása. A telepre vélhetően egy vadon élő madár hurcolta be a madárinfluenzát, ami szétterjedt az otthonban élő állatok között. 180 madarat kellett eddig elaltatni, illetve még 11 papagáj esetében vizsgálják, hogy megfertőződtek-e a betegséggel.

Hozzátették, hogy 2023. 01. 19-én levelet kaptak az E.ON-tól, hogy január 26-tól lekapcsolják az áramszolgáltatást a telephelyen. Ez a víz és a fűtés ellátást is ellehetetleníti. Megoldás nélkül a Noé nem fog tudni gondoskodni a telepen ápolt állatairól.

A posztban arra kérik a követőiket, hogy aki tud, az adjon meg olyan elérhetőséget, amin keresztül felvehetik a kapcsolatot az MVM-el, hogy egyeztessenek a szolgáltatás bevezetéséről.