Májusban az Emmy- és Grammy-díj-nyertes Curtis „50” Cent Jackson bejelentette a The Final Lap Tour elnevezésű vadonatúj világkörüli turnéját, amellyel egyben a minden előző rekordot megdöntő Get Rich or Die Tryin’ című debütálóalbuma megjelenésének 20. évfordulóját is ünnepli. 

A hamarosan induló turnéra már közel 700 ezer eladott jegynek köszönhetően a rapper most újabb időpontokat jelentett be az európai körúthoz, többek között egy norvég és egy magyar, valamint egy második birminghami koncertet is az Egyesült Királyságban. 

BET awards 2023 - Show
Music producer Swizz Beatz (L) and US rapper Busta Rhymes perform on stage during the 2023 BET awards at the Microsoft theatre in Los Angeles, June 25, 2023. (Photo by Michael TRAN / AFP)
Fotó: AFP

A Final Lap Tour koncertjei során 50 Cent tucatnyi rajongói kedvencet és listavezető slágert ad majd elő, valamint olyan számokat is, amelyeket évtizedek óta nem játszott már élőben. A turnén régi barátja, Busta Rhymes kezdi majd a koncerteket az összes amerikai és európai helyszínen. A turné július 21-én indul Salt Lake Cityben, az amerikai szakasz szeptemberben Torontóban ér véget, hogy néhány nappal később már Európában folytatódjon is.

Az október 18-i budapesti koncert jegyeihez elsőként a regisztrált Live Nation-tagok juthatnak hozzá június 30-án 10 órától. 

A teljes körű jegyértékesítés ugyanaznap 16 órakor kezdődik a Live Nation oldalán keresztül. A szokásos jegyek mellett limitált számban közvetlenül a színpad elé szóló állójegyek, valamint különböző VIP-csomagok is elérhetők lesznek. 

Tavaly járt legutóbb Magyarországon 50 Cent, azt megelőzően 2006-ban az európai turnéja részeként lépett fel Budapesten, a rapper korábban filmet is forgatott hazánkban.