Extra

Felkavaró felvételen az amerikai bully támadása – a miniszterelnök is megszólalt, betilthatják a kutyafajtát

A múlt hétvégi eset után ezúttal tragédiába torkollott egy amerikai bully XL támadása az Egyesült Királyságban. Rishi Sunak brit kormányfő közölte, az év végéig minden akadályt elhárítanak, hogy betilthassák az országban ezt a kutyafajtát.

Mindenképpen betiltják az amerikai bully XL fajtájú kutyák tartását az Egyesült Királyságban – erről a brit miniszterelnök beszélt nem sokkal azt követően, hogy a belügyminiszter felvetette a kérdést.

A,Beautiful,American,Bully,Xl,Dog,In,Nature
Fotó: Shutterstock

A hétvégén Birminghamben egy amerikai bully XL sétáltatás közben elszabadult, majd először egy 11 éves kislányra támadt, később pedig két férfit is megsebesített, akik a gyermek segítségére siettek.

Az agresszív viselkedéséről és rendkívüli erejéről ismert kutyát az Egyesült Államokban tenyésztették ki 2004-ben, Európába a 2010-es évek elején hozták át, noha a legtöbb ottani országban nem ismerték el mint fajtát.

Ez akadályozza a betiltását is az Egyesült Királyságban. Rishi Sunak ennek ellenére azt ígérte, hogy intézkednek az ügyben, és az év végéig meghozzák az ehhez szükséges jogszabályt – írta meg a The Guardian.

A miniszterelnök elmondta, hogy a hétvégi eset után a hatóságok egy újabb amerikai bully XL támadásáról szereztek értesülést, amelyben az áldozat életét vesztette.

Nagy-Britanniában 2022-ben tízből hat halálos kutyatámadásért az amerikai bully volt a felelős.

Ezt a fajtát a hivatalos oldalakon egyébként is csak tapasztalt állattartóknak ajánlják, az ebek rendkívül fegyelmezett kiképzés mellett tarthatók, mivel heves vérmérsékletük és fizikai erejük miatt könnyen a gazdájuk ellen is fordulhatnak. Az állatoknak nyugodt légkörre van szükségük, feszült, agresszív körülmények között az emberre is veszélyt jelentenek.

 

kutya egyesült királyság American Bully XL kutyatámadás
Kapcsolódó cikkek