A magyar boksz százéves jubileuma különleges rangot ad a sportág idei legfontosabb hazai eseményének, a Magyar Ökölvívó Bajnokságnak, melyre december 13–16. között kerül sor a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban – írta az Origo a Tényekre  hivatkozva.

 

A négynapos viadal minden eddiginél színvonalasabbnak ígérkezik, hiszen a múltbéli magyar bajnokok is visszatérnek majd a szorítóhoz.

A versenyen 25 aranyérmet osztanak ki, tizenkettőt a hölgyek, tizenhármat az urak között.

Az esemény fő támogatója, a Hell Energy jóvoltából egy igazi kuriózummal, egy korlátozott számban elérhető, ökölvívás-szériájú itallal ünnepelhetik év végén a sportág sikereit. A cég a zászlóshajóként ismert termékét, a Hell Classicot „Boxing Maniac” köntösbe bújtatja. 

Úgy fogalmaztak: 

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség és a Hell Energy elkötelezett abban, hogy a sportágat magas szinten képviselje, és a magyar ökölvívókat a nemzetközi porondon is sikerre vezesse.

A cég elkötelezettsége a boksz mellett nem új keletű: partnere a Magyar Ökölvívó Szakszövetségnek, és pártfogója a szikszói bokszegyesületnek, amely azóta viseli a Hell Fight Club nevet, amióta öt éve a szintén szikszói érdekeltségű vállalat felkarolta. A társaság támogatásával, az elért eredmények alapján a klub Magyarország top ökölvívó egyesületei közé küzdötte fel magát az elmúlt években.

Az energia- és üdítőitalokat gyártó Hell Energy Magyarország Kft. árbevétele a korábbi évek dinamikus növekedése után az idei első fél évben csak kismértékben emelkedett, míg az adózott nyeresége visszaesett.