BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyámság alá helyezte egy bíróság Alain Delon színészt

A bíróság jogi képviselőt rendelt ki a 88 éves színésznek „orvosi ellátása” és az ellátó kiválasztásában.

„Bírósági védelem alá” helyezte Alain Delon francia sztárt a dél-párizsi régió egyik bíróságának gyámbírója – közölte hétfőn több sajtóorgánum megerősítve a BFM TV értesülését. Eszerint a bíróság jogi képviselőt rendelt ki a 88 éves színésznek „orvosi ellátása” és az ellátó kiválasztásában.

Fotó: AFP

Január 10-én Alain Delon és legidősebb fia, Anthony ügyvédei azt kérték, hogy a filmlegendát „egészségügyi okokból” helyezzék védelem alá.

Ugyanezen ügyvédek szerint január 13-án a Legfőbb Ügyész által kinevezett orvos orvosi vizsgálatra került. A gyámbíró január 25-i végzése megállapította, hogy „Alain Delon három gyermeke között nézeteltérés van, különös tekintettel az orvosi ellátására” és a „gondozásával megbízott” gondozókkal kapcsolatban.

A BFM tévécsatorna január 29-én számolt be a bírósági döntésről. Tájékoztatásuk szerint a művész számos tevékenységet végezhet, kivéve a legfontosabbakat, mint például az ingatlaneladás, amelynek irányítását harmadik félre bízzák. A bíróság által kinevezett ügynöknek segítenie kell Alain Delont, beleértve az orvosi felügyeletet és az orvosok kiválasztását.

Franciaországban a „sauvegarde de justice” egy rövid távú védelmi intézkedés (egy év, és csak egyszer újítható meg), amely lehetővé teszi a felnőttek képviseletét a mindennapi élet bizonyos cselekményeinek végrehajtásában.

Delon egészségi állapota viták tárgyává vált családtagjai és szűk körei között. Így az ügyészség 2023-ban kezdett előzetes nyomozásba, miután a színész legfiatalabb fia, Alain-Fabien panaszkodott Anushkáról, aki állítólag visszaélt apja tudatlanságával és gyengeségével. Hiromi Rollin emellett levelet írt az ügyészségnek, amelyben a színész „szándékos meggyilkolásának kísérletével” vádolta gyermekeit.

Hosszú karrierje során a színésznek több mint száz művet sikerült előadnia a moziban és a színházban. A hírnevet az „In the Bright Sun”, a „Rocco és testvérei” és a „The Leopard” című filmek hozták meg számára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.