Szombat reggel, két órával a felszállás után a levegőben szülte meg gyermekét egy 38 éves nő a Wizz Air légitársaság Ammánból Londonba tartó járatán. A gyermek világrahozatalában egy nyaralásából éppen hazafelé tartó orvos segített  – számolt be a BBC. 

Aircraft Taking Off
Fotó: NurPhoto / AFP

Az orvos elmesélte, hogy 

a nő a pilótafülke előtt feküdt a padlón, és már elfolyt a magzatvíz is, amikor odalépett hozzá. A szülést az is megnehezítette, hogy a jordániai nő nem beszélt angolul, így tolmácsra is szükség volt. 

„Elmondtam a légiutas-kísérőknek, hogy milyen felszerelésre van szükségem – többek között oxigénmaszkra, a köldökzsinórhoz való szorítóra és sztetoszkópra –, amelyek közül természetesen egyik sem volt a repülőn” – fogalmazott dr. Khan, aki a szülés során mindössze egy törölközőt használt.

A nő végül egészségesen hozta a világra a kislányát. A légiutas-kísérők közölték vele, hogy 

az újszülött a 75. csecsemő, aki a járaton, a levegőben született. 

A gép ezt követően Olaszországban, a Brindisi-Casalei repülőtéren kényszerleszállást hajtott végre, hogy a nőt és gyermekét kórházba szállítsák. Az orvos elmondta, hogy a család értesítette őt a kórházból, hogy mind az anya, mind a baba jól van. „A konzulensem gratulált nekem, és azt mondta, hogy nagyon jó munkát végeztem. Az emberek azt mondták, hogy csoda történt. Csak azután jöttem rá, hogy mi történt, miután lehetőségem volt feldolgozni az egészet” – számolt be az orvos, aki összesen négy éve praktizál.