Új séfet igazolt a Lidl, a Michelin Young Chef díjas Mizsei Jani, a MÁK séfje váltja a Lidltől egy évtized után elköszönő Széll Tamás, Michelin-csillagos séfet a Lidl Konyhában – jelentették be ma.

Széll Tamás
Széll Tamás két Michelin-csillagos séf arca a Lidl szakácskönyvek borítóján már kilenc éve köszön vissza / Fotó: Nagy Zoltán

A Lidl 10 évvel ezelőtt indította el a Lidl Konyhát, amely a vásárlókat számos recepttel, videóval és séftippekkel látta el, és emellett már kilenc szakácskönyvet is megjelentetett az áruházlánc, amihez a leghűségesebb vásárlók pontgyűjtéssel, ingyenesen jutottak hozzá.

 A Michelin-csillagos sztárséf, 

Széll Tamás távozása után most átalakul a koncepció,

megújul a vállalat nagyköveti csapata is.

A Lidl Konyha platformja desszertekkel is kiegészül, ezt a vonalat Kapunics Gréti gasztroinfluenszer viszi majd. Ő Dolce far niente néven lehet ismerős a social mediát használók körében.

Most lezárult egy meghatározó korszak, de ezzel egyidejűleg új vizekre evezünk

– írta a Lidl közleményében.

Hiszünk az otthon főzés örömében és az egészségtudatos táplálkozásban, és a jövőben is szeretnénk ebben vásárlóinkat támogatni – emelte ki Tőzsér Judit, a Lidl vállalati kommunikációs vezetője, hozzátéve, hogy reagálva a felgyorsult mindennapokra és a fogyasztói igényekre, előtérbe kerülnek a gyorsan, egyszerűen elkészíthető ételek.

Budapest, 2022. november 3.A legjobb fiatal séf díját elnyert Mizsei János (Mák étterem, Budapest) a Magyar Turisztikai Ügynökség Michelin Guide magyarországi díjkiosztóján Budapesten, a Millenárison 2022. október 3-án. Először jelentetett meg étteremkalauzt Magyarország egészéről (National Selection of Hungary) a Michelin Guide francia étteremkalauz, amely vidéki magyar éttermeket is kitüntetett a Michelin-csillag minősítéssel.MTI/Balogh Zoltán
A legjobb fiatal séf díját 2022-ben nyerte el Mizsei Jani a Michelin Guide-tól  / Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A megújuló Lidl Konyha előkészületeiben már Mizsei Jani, a MÁK Restaurant több rangos díjjal elismert séfje vett részt, akinek receptjei a Lidl Receptek alatt lesznek elérhetők Jani receptjei és a szezonalitás mellett – 

reagálva a felgyorsult mindennapokra és a fogyasztói igényekre – előtérbe kerülnek a gyorsan, egyszerűen elkészíthető ételek.

A Lidl borszakértő nagykövete Piskor Fanni lett, akivel az elmúlt hónapokban már találkozhattak az áruházlánc vásárlói. A szakember szőlész-borász mérnökként több mint 10 éve foglalkozik borokkal amellett, hogy a Pécsi Tudományegyetem és a Borkollégium oktatója is.

A Lidl márkanagyköveti csapatát erősíti Szabó Adrienn dietetikus is, aki főállásban a Semmelweiss Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinikáján tevékenykedik, és oktat a Semmelweiss Egyetemen, és diet_etikus néven a közösségi média aktív szereplője – tudtuk meg.

Bejelentést tett a Lidl: közel 600 ezres fizetést és szállást is kínál a munkavállalóknak

Közel 200 új munkahely nyílik a Lidlnél a nyári szezonra az üzletlánc tizenegy, a Balaton és a Velencei-tó közelében található áruházában április 1. és augusztus 31. között.