BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Arany, ami fénylik

Az arany évszázadokon keresztül a legértékesebb nemesfémnek számított.

Már az ókorban fizetőeszközként használták, vagy értékpapír számla hiányában ebben tartották vagyonukat az akkori megtakarítók. Ez később sem változott, az aranyból készült pénzérmék mindig elfogadott és megbecsült helyet kaptak a korai befektetési portfóliókban. Az újkori aranystandard rendszerben inkább aranypénzt helyettesítő bankjegyeket használtak, de lényeg itt is az volt, hogy a bankjegy fizikai aranyra váltható be.

Ma az arany alapú befektetések – talán a fent említett előéletük miatt – még mindig kicsit egzotikusnak, különlegesnek számítanak. Pedig gondoljunk csak egy vérbeli sportolóra, aki életének legnagyobb befektetését, azaz a saját mentális és fizikai teljesítményét legvégül csupán egy éremre szeretné beváltani: mégpedig egy aranyra.

A második helyet sem adják ingyen, az arany mellett egyéb fém alapú befektetési lehetőségek is elérhetőek: ma már könnyen szert tehetünk ezüstre, platinára vagy akár a palládiumra. 

Egy mai befektetőnek nem kell világversenyt nyernie ahhoz, hogy az arany bekerülhessen a portfóliójába. A Budapesti Értéktőzsdén jegyezett Erste certifikátokkal könnyen miénk lehet az arany vagy az ezüst. Aki a valóban egzotikus palládiumot szeretné megszerezni annak az Erste Trader a nyerő kereskedési rendszer.

Online kereskedés!
Kereskedjen online a NetBroker, a NetBrokerPRO-ban, az Erste Market HD-ban vagy az Erste Trader-ben, kedvező feltételek mellett!
 
Elérhetőségeink
Tel.: +36-30/6430063,
E-mail:
[email protected]
 
Ha kérdése van, akkor hívja kollegánkat, vagy látogasson el honlapunkra! 
www.tozsdezzvelunk.hu

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.