BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Szponzor logó
Szponzorált tartalom
Szponzorált tartalom

Már több mint 100 töltőállomást üzemeltet Magyarországon az ORLEN (x)

Az ORLEN VERVA 100 prémiumbenzinje nem tartalmaz hozzáadott alkoholt, így kíméli az autók motorját.
Fotó: ORLEN Magyarország

Az ORLEN Közép-Európa legnagyobb, hét országban jelen lévő multienergetikai vállalataként dinamikusan bővíti töltőállomás-hálózatát. Több mint egy éve van jelen a magyar piacon a társaság, és az elmúlt tizenöt hónapban száznál is több töltőállomást vett át, ezek nagy részén ma már az ORLEN piros-fehér logója látható. A vállalat egyik ügyvezetője, dr. Nagy István szerint az ORLEN számára a társaság üzemanyag-kínálatának kiemelkedő minőségi jellemzői biztosítanak olyan versenyelőnyt, amely megingathatatlan alapot biztosít a piaci növekedéshez és a vásárlói elégedettség folyamatos növeléséhez. Az ORLEN Magyarország vezetőjét a cég piaci helyzetéről és a folyamatban lévő hálózatbővítésről is kérdeztük.

Dr. Nagy István / Fotó: ORLEN Magyarország

Hogyan telt az ORLEN első éve a magyar üzemanyag-kiskereskedelemben? 

Mozgalmas volt ez az időszak, mert a piacra lépést követően szinte azonnal elérhetővé tettük a magyar autósok számára minőségi üzemanyagainkat, amelyek számos jellemzőjükben – adalékolásukat és komponenseiket tekintve egyaránt – egyedülállók a hazai piacon. Az első tapasztalatok alapján úgy látjuk, ezek fogadtatása kifejezetten kedvező a hazai vásárlók körében. Bevallom őszintén, hogy ez nem okozott meglepetést számunkra, hiszen üzemanyagaink Európa további hat országában már bizonyítottak: mintegy százmillió autós választja rendszeresen a prémium VERVA és normál EFECTA benzint, illetve dízelt. 

Tavaly az intenzív hálózatbővítési folyamatunk is kezdetét vette, amely még ma is tart. 2023-ban 78 töltőállomást alakítottunk át, és idén április végéig további 63 új helyszínnel bővítjük az ORLEN Magyarország kúthálózatát. Február 21-én nyitottuk meg a századik ORLEN-töltőállomást Pécsett, és terveink szerint 2024. április végére már összesen 141 állomást üzemeltetünk majd országszerte. 

A piacra lépés keretében a tulajdonunkba került helyszínek legnagyobb részét jelentősen felújítottuk, és az ORLEN minőségi standardjeinek megfelelően átépítettük. Több töltőállomásunk, köztük a legtöbb újonnan átvett egység is további átalakítások előtt áll. Fontosnak tartom kiemelni, hogy az üzemanyag-kínálatunkban az ORLEN márka alatti újranyitástól kezdve minden helyszínen minőségi termékeket találnak a magyar autósok. Célunk, hogy az üzemanyag-minőség folyamatos biztosítása mellett az új kútjainkat is a saját, szigorú elvárásainknak megfelelően fejlesszük, és rövidesen az ORLEN nemzetközi, közel 3500 töltőállomásból álló hálózatának teljes értékű tagjai legyenek. 

Hogyan értékeli az ORLEN magyarországi piaci pozícióját 2024-ben?

Az ORLEN töltőállomásait megkedvelték az autósok az elmúlt több mint egy évben, mi pedig szeretnénk tovább javítani a piaci pozíciónkat. Ehhez szerintünk jelentősen hozzájárulhat a minőségi üzemanyag-kínálatunk, hiszen az autósok számára is ez az egyik legfontosabb szempont, amikor arról döntenek, hol tankoljanak. Ezeket a minőségi üzemanyagokat már hét ország autósai használják, és közel 3500 helyszínen érhetők el az ORLEN hálózatában. Ezt a hálózatot most tovább bővítjük, az ország egyre több pontján tesszük elérhetővé normál és prémium-üzemanyagainkat. Ezzel olyan értéket nyújtunk a magyar vásárlóknak, amely járműveik motorjának és egyéb alkatrészeinek megóvásához, illetve a vezetési élmény javításához egyaránt hozzájárulhat. A hálózatbővítésünk második fázisának áprilisra tervezett lezárása után üzemanyagainkat már országszerte 141 töltőállomáson érhetik majd el a vásárlóink. Bízunk benne, hogy ezzel az értékesítési volument tekintve 6 százalék körüli, a kutak számát tekintve pedig 10 százalék feletti piaci részesedést érünk majd el. 

Mi az, amiért a magyar autósoknak érdemes az ORLEN prémium-üzemanyagait használni a már megszokott márkák helyett?

Prémium VERVA üzemanyagaink az összetételüket és az adalékolást tekintve is innovatív termékek, amelyeket már hét országban mintegy százmillió autós használ nagy megelégedéssel. A VERVA Diesel gázolajunk a magyar piacon kiemelkedő adalékolással készül, és a prémiummezőnyben is ritkán látott, egyedi tulajdonságokkal rendelkezik. Akár mínusz 26 fokban is kiválóan használható, rendkívül hatékony égést tesz lehetővé a motorban, ráadásul a lerakódások eltávolítását is segíti a porlasztócsúcsról, segítve ezzel a teljesítmény javítását és az üzemanyag-fogyasztás optimalizálását is. Az általunk kínált VERVA 100 prémiumbenzint ETBE komponenssel állítják elő, ennek köszönhetően az oktánszáma rendkívül magas, a detergens adalékokkal pedig meggátolja a lerakódásokat a motorban, ezzel a teljesítményromlást is segít megelőzni. Mindkét formula az ORLEN minőségbe vetett hitét mutatja, ezt szeretnénk átadni a magyar autósoknak is. A VERVA, illetve a szintén magas minőségű EFECTA üzemanyagainkat is a kúthálózat aktuális bővülésétől függetlenül biztosítjuk a vásárlóknak.   

ORLEN töltőállomás / Fotó: ORLEN Magyarország

Mi biztosítja az ORLEN számára versenyképessége megőrzését?

A vásárlók számára az üzemanyag minősége kiemelten fontos, amikor arról döntenek hol tankoljanak. A prémium VERVA 100 benzin és a VERVA Diesel jellemzői a speciális adalékolásnak köszönhetően még a prémiummezőnyben, illetve európai szinten is egyedülállók, így versenyképességünk ezen a téren biztosítva van. Ezeket a kiváló minőségű üzemanyagokat több ezer európai töltőállomásunk vendégei rendszeresen tankolják megelégedéssel. Az autósok döntését emellett befolyásolja a lokáció, a kutak elérhetősége is. Ennek megfelelően folytatjuk hálózatunk dinamikus bővítését annak érdekében, hogy az autósok és a céges flották kezelői országszerte egyre több helyen találkozhassanak az ORLEN-nel. Természetesen a tankolás mellett a járművezető és az utasok feltöltődése is fontos szempont, így az ORLEN kínálatának kialakításakor ezt sem hagytuk figyelmen kívül. Stop.Cafe kávézóinkban saját, prémium-kávékeverékeinkből készült kávét kínálunk, kávészakértőink 200 éves tapasztalatára alapozva. A DESPAR élelmiszerüzletekkel bővített töltőállomásainkon pedig a tankolás kényelmesen összekapcsolható a kedvező árú bevásárlással, vendégeink értékes időt spórolhatnak ezzel a hétköznapokban.

Az ORLEN közép-európai vezető szerepe, hét országra kiterjedő piaci jelenléte folyamatos fejlesztési potenciált jelent a magyarországi hálózat számára is. Azt szeretnénk, ha a magyar autósok is tudnák, ha megállnak bármelyik ORLEN-töltőállomáson, ott garantáltan minőségi üzemanyagot vehetnek, bármerre is járjanak az országban. Jó szívvel ajánlom az ORLEN-nél tankoló vásárlóknak az ízletes, arabicából készült kávéinkat, mellé finom hot dogjainkat és házias szendvicseinket, illetve érdemes megkóstolni a frissítő VERVA italokat is a nagy utak előtt. Egyúttal az autós kellékeket is beszerezhetik vásárlóink a töltőállomásainkon, egyebek mellett javaslom, próbálják ki a kiváló minőségű ORLEN kenőanyagokat, ha még nem tették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.