BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Trónfosztással indult az év a magyar újautópiacon

Gyengén indította az évet a szegmens.

Gyengén indította az évet a magyar újautópiac, január folyamán összesen 8088 új személyautót helyeztek forgalomba Magyarországon, 8,8 százalékkal kevesebbet, mint 2021 januárjában, és 20 százalékkal múlja alul 2020 azonos hónapját – derült ki a Datahouse legfrissebb adataiból. Tavaly egyetlen hónapban sem volt ennyire alacsony a forgalomba helyezések száma, mint idén januárban, és 2020-ban is csak a járvány első hullámának nagy lezárásával sújtott 2 hónapja, április és május volt ennél gyengébb.

Fotó: YICHUAN CAO

Meglepetéssel indult az idei év, ugyanis hosszú hónapok óta először fordult elő, hogy nem a Suzuki helyezte forgalomba a legtöbb új személyautót, hanem a Toyota. Míg előbbi 1029 új személyautót regisztrált, amivel a piac 12,72 százalékos részesedését tudhatott magáénak, addig a Toyota 1115 autót és ezzel a piac 13,79 százalékát szerezte meg. A harmadik helyen a Ford áll 828 személyautóval és 10,24 százalékos részesedéssel, amelyet a Skoda követ 673 új személygépjárművel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.