Miután egész nap a pozitív tartományban mozgott a pesti börze vezető indexe, tőzsdezárás előtt nem sokkal lerántották, így 0,2 százalékos csökkenéssel napi mélypontja közelében, 43 470 ponton zárt. Az azonnali részvénypiac forgalma meghaladta a 19,3 milliárd forintot. 

opus global Gazdasági válság Tőzsdei grafikonok és diagramok - Pénzügyi és üzleti háttér Economic crisis - Stock market graphs and charts - Financial and business background
Fotó: Shutterstock

Hasonló ívet írtak le persze a vezető európai tőzsdeindexek is, ám jellemzően nem süllyedtek csütörtöki záróértékük alá. A hazai kereskedés befejeztekor a DAX 0,8, a brit FTSE 100 pedig 0,5 százalékos pluszban járt. 

A blue chipek közül csak a Richter és a Magyar Telekom tudott drágulni. A gyógyszerrészvény 2,8 százalékos, lendületes erősödést mutatott be, és 150 forinttal a lélektani szempontból is fontos 7000 forint felett hagyta el a parkettet, míg a távközlési papír szerény, 0,3 százalékos mértékben jutott feljebb, a hétvégére 389 forinton megpihenve. 

A Mol is megúszta a nap végi lefordulást egy összesen 0,4 százalékos értékvesztéssel, és 3058 forinton búcsúzott a kereskedéstől. Az OTP árfolyama viszont 2,1 százalékkal, 10 800 forintig esett. A bankpapírral 13,2 milliárd forint értékben kötöttek ügyleteket. 

A kisebb kapitalizációjú cégek részvényei közül ugyanakkor az Opus 1,3 százalékkal, míg a Pannergy 1,5 százalékkal emelkedett. A magyar fizetőeszköz tartotta magát, estefelé az euróért 378,6 forintot adtak.