Húsz évre szóló stratégiai együttműködési keretmegállapodást kötött az Euroleasing Zrt.-vel a CIG Pannónia-csoport – közölte a biztosítótársaság.

2022.03.21.CIG Pannónia Fotó: Móricz-Sabján Simon / Világgazdaság
Fotó: Móricz-Sabján Simon / Világgazdaság

A megállapodás értelmében a lízingcég közel 100 ezer ügyfele számára rövidesen közvetlenül elérhetővé válnak a CIG biztosítási termékei, így a különböző vagyonbiztosítási és cascós konstrukciók mellett a hitelfedezeti biztosítások is a termékpalettára kerülnek.

Februárban az Euroleasing tulajdonosával, a Magyar Bankholding Zrt.-vel kötött a CIG Pannónia-csoport stratégiai megállapodást, amelynek értelmében a több mint 2,2 millió lakossági ügyfél már az MKB Bank és Takarékbank összes fiókjában eléri a nyugdíj-, baleseti és élet-, valamint egészségbiztosítás, hitelfedezeti és lakásbiztosítás termékeket.

Az Euroleasinggel kötött együttműködéssel a lakossági ügyfelek mellett a vállalkozások biztosítási igényeinek döntő részét is lefedi a biztosítótársaság.

„A CIG Pannónia számára jelentős szakmai mérföldkő a mostani megállapodás, hiszen így elérhető közelségbe került egyik stratégiai célunk megvalósítása, hogy folyamatos növekedéssel a létrejövő szuperbank direktbiztosítójaként a magyar biztosítási piac stabil, meghatározó szereplőjévé váljunk. Olyan magas minőségű szolgáltatást nyújtunk ügyfeleink és partnereink számára, amellyel támogatjuk azt a stratégiát, amely befektetőinknek, tulajdonosainknak a hosszú távon kiszámítható árbevétel és osztalékpolitika alapjait teremti meg” – mondta el a bejelentés kapcsán Polányi Zoltán, a CIG Pannónia Életbiztosító vezérigazgatója.

Az Euroleasing a hazai lízingpiac vezető szereplője, mely teljes körű finanszírozási szolgáltatást nyújt személy- és haszongépjárművek, mezőgazdasági gépek és ipari eszközök beszerzéséhez. Az országos hálózattal rendelkező, egységes irányítás alatt működő cég januárban jött létre, amikor a Magyar Bankholding létrejöttét követően a lízingpiac négy meghatározó szereplője, az MKB-Euroleasing Autólízing, a Budapest Bank autófinanszírozási üzletága, a Budapest Lízing és a Takarék Lízing egyesülése lezárult.

A CIG részvényei tegnap kora délutánig csaknem 5 százalékkal, 332 forintig erősödtek.