Kedden a napsütés mellett felhőátvonulásokra számíthatunk elszórtan futó záporral, zivatarral. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 4 és 5 fok körül alakul a hőmérséklet csúcsértéke.

20210406 Békéscsaba Szeles, viharos időjárás áprilisban. Illusztráció Fotó: Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap 20210406 Békéscsaba 
Szeles, viharos időjárás áprilisban. Illusztráció 
Fotó: Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap
Fotó: Bencsik Ádám / Békés Megyei Hírlap

Szerdán északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan (nagyobb eséllyel a középső tájakon) várható eső, havas eső, a hegyekben hó. A nyugati, északnyugati szél erős lesz. 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön továbbra is többször lesz erősen felhős az ég, és északnyugat felől záporok, hózáporok alakulnak ki. Főleg a Dunántúlon tartósabb eső is lehet. Az északnyugati szél erős, olykor viharos lesz. 5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte a Dunántúlon, később többfelé várható eső, a hegyekben havazás. Újra viharossá fokozódhat az északnyugati szél. 4 és 9 fok közé enyhül a levegő átmenetileg.

Hétvégén felhőátvonulásokra van kilátás, szombaton még csak záporokkal, vasárnap már hózáporokkal. Az északnyugati, északi szél sokfelé lesz erős. Fokozatosan csökken a hőmérséklet.