BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb melegrekord született

2023-ból még csak két nap telt el, de mindkettő végén napi melegrekordról számolhatunk be. Hétfőn Fülöpháza-Hattyús-széken volt a legmelegebb Magyarországon.

2023 második napján is megdőlt a melegrekord. A legmelegebb Fülöpháza-Hattyús-széken volt, ahol 18,2 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet hétfő délután – közölte az OMSZ Facebook-oldala.

Blue sky and white clouds background. Clouds in the blue sky
Az ország középső és déli részei napsütötték voltak hétfőn.
Fotó: Roman Studio

Az 1992-ben ezen a napon Szentgotthárd-Farkasfán mért 16,4 foknál több mint 20 állomáson volt most hétfőn melegebb – írta meg bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az OMSZ előrejelzése szerint kedden egy legyengülő hidegfront érkezik, amely mögött hűvösebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe, így várhatóan a rekordok sora is megszakad. Azonban a megszokott januári hidegre ne számítsunk, a hőmérséklet a sokévi átlag fölött marad.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.