Kedden a sok napsütést inkább csak északkeleten zavarják felhők, de csapadék itt sem alakul ki. Az északi szél néha megélénkül. Reggel mínusz 7, délután nulla fok körül alakul a hőmérséklet.

energiaválság
Fotó: Shutterstock

Szerdán az ország délnyugat felén változóan felhős lesz az ég, a Mecsek térségében gyenge hószállingózás is előfordulhat. Máshol ragyogó napsütésre számíthatunk csapadék nélkül. Az országos fagy után délutánra nulla és plusz 5 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön túlnyomóan napos, száraz, hideg téli idő várható. Reggel mínusz 11 és mínusz 3, délután nulla és plusz 6 fok valószínű. Mérsékelt marad a délkeleti szél.

Pénteken a napsütés mellett észak felől többször megnövekszik a fátyolfelhőzet, de csapadék ebből nem alakul ki. Az északnyugati szél megélénkül. Fokozatos enyhülés veszi kezdetét: délután már plusz 5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton északnyugat felől tovább felhősödés valószínű, de csak elvétve fordul elő zápor, a hegyekben gyenge havas eső, vagy hózápor. Az északnyugati szél megélénkül, 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap gyakran lesz erősen felhős az ég, de csak néhol fordul elő zápor. Délutánig erős lesz az északnyugati szél, 5 és 10 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.