Mostantól az Erste digitális platformján, George-on keresztül bárki egyszerűen támogathatja a törökországi és szíriai földrengések áldozatait – jelentette be a pénzügyi szolgáltató. A George Appban elhelyezett egyszerű adományozási funkció közvetlen utalási lehetőséget biztosít, de a George Weben is küldhető támogatás. Az ügyfelek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat részére utalhatnak így adományokat, ezzel támogatva a szervezet Törökországban és Szíriában végzett munkáját. 

Az Erstét kétszáz éve azért alapították, hogy segítsen a jólét megteremtésében, és ez az alapelv azóta a bankcsoport DNS-ének a részévé vált. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy segítsünk minden embernek jobb, egészségesebb és fenntarthatóbb életet élni, jelentsen ez egyszerűbb, szerethetőbb bankolást, pénzügyi tanácsadást, edukációt vagy közvetlen segítségnyújtást

 – mondta el Jelasity Radován, az Erste elnök-vezérigazgatója. Az Erste dolgozói is gyűjtést indítottak a földrengés áldozatainak megsegítésére, az így összeadott felajánlást pedig a pénzintézet megduplázza. A bank egy évvel ezelőtt az ukrajnai menekültek támogatására indított hasonló akciót.