Pénteken sok napsütésre, kevés gomolyfelhőre számíthatunk. Az ország déli felén szórványosan lehet zápor vagy zivatar. Délutántól az északi, északkeleti szél megerősödik – írta a Köpönyeg.hu. A hőmérséklet 25–30 fokos lesz.

napsütés, sunshine, nyár, jóidő, jó idő, tavasz
Fotó: Shutterstock

Szombaton sok napsütésre számíthatunk gomolyfelhőkkel. Esetleg néhol fordul elő zápor. Az északkeleti szél többfelé lesz élénk, sőt keleten erős lökések is lehetnek. Felfrissül a levegő, 20 és 26 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap eleinte sok napsütés lesz, majd délnyugat, nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Kisebb eső, zápor inkább csak a Dunántúlon fordul elő. A keleties szél mérsékelt marad, 25 fok köré erősödik a nappali felmelegedés. 

Hétfőn délnyugat felől tovább növekszik a felhőzet, de továbbra is inkább csak a dunántúli tájakon fordul elő csapadék. Élénk lesz a keleti szél, 23–27 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden az erősen felhős égből többfelé várható eső, zápor, zivatar. Néhol kiadós mennyiségű csapadék is eshet. Az északkeleti szél gyakran megélénkül. 19 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerdán gyakran lesz továbbra is erősen gomolyfelhős az ég, és szórványosan zápor, zivatar is kialakul, 20–27 fok lesz.