Eső miatt a harmadik játszmában félbeszakadt Babos Tímea és a hazai közönség előtt szereplő Fiona Crawley mérkőzése az amerikai nyílt teniszbajnokság selejtezőjének második fordulójában.

A világranglistán 200. Babos legutóbb egyéniben 2020-ban indult a US Openen, és akkor az első fordulóban búcsúzott, most pedig azzal a Crawley-val (731.) találkozott, aki az előző körben Jani Rékát búcsúztatta három játszmában (6:1, 6:7 (5-7), 7:6 (10-6)).

A hazai játékos két brékkel hozta az első felvonást, majd rövid esőszünetet követően a harmincéves Babos feltámadt, kétszer elvette ellenfele adogatását és egyenlített. A harmadik játszma eleje is a magyar játékosé volt, két brékkel 3:0-ra elhúzott, de Crawley 3:2-re feljött, amikor újból eleredt az eső.

A selejtezőben három győzelem kell a főtáblára kerüléshez. A US Open jövő héten kezdődő főtáblás küzdelmeiben alanyi jogon Fucsovics Márton (58.), Marozsán Fábián (83.), a védett ranglistával induló Balázs Attila, valamint Udvardy Panna (124.) képviseli a magyar színeket.