Kora délutánra némileg módosult a legnagyobb forgalmat generáló fekete pénteki termékek sorrendje az eMAG-nál: a top 10-et mostanra jelentős részben az elektronikai eszközök dominálják: a háztartási kisgépek beelőzték a laptopokat, a ruhaneműket és lakberendezési kiegészítőket pedig maguk mögé utasították az okoseszközök és a táblagépek.

LUS_7001
Egyértelműen a mobiltelefonok és a háztartási nagygépek a legkeresettebb termékek a piactéren. 
Fotó: Kallus György/Világgazadaság

A legnépszerűbb termékkategóriák az eMAG Black Fridayen délután 3 órakor:

  1. háztartási nagygépek
  2. mobiltelefonok
  3. televíziók
  4. takarító- és tisztítószerek
  5. háztartási kisgépek
  6. laptopok
  7. játékkonzolok
  8. játékok
  9. okoseszközök
  10. táblagépek

Egyre jelentősebb a Marketplace forgalma

Ahogy a hétköznapi forgalomban, úgy az idei Black Fridayen is jelentősen erősödött az eMAG Marketplace platformon jelen lévő kereskedők szerepe: november 17-én kora délutánig 20 százalékkal több terméket adtak el a piacteres kereskedők, mint tavaly ilyenkor.

Ebben az időszakban a videójátékok és gamer termékek kategóriájában a Marketplace kereskedők tavalyhoz képest duplázták a forgalmukat, és hasonló növekedést tapasztaltak a PC-alkatrészek és táblagépek forgalmában is. A Marketplace-kínálatban 30-40 százalékos növekedést produkáltak a szépségápolási és tisztálkodási szerek, illetve a napi fogyasztási cikkek az eMAG-on.

Az eMAG idén december 1-jéig vállalja a Black Fridayes rendelések kiszállítását, az első órák számai alapján tízből hét ügyfél easyboxba kéri a termékeit.