Három hónap után a főváros fürdőüzemeltető cége megkapta a Gellérthegy lábánál lévő Rác fürdő és szálloda kulcsait. Az ingatlanok szeptember elsejével kerültek a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. tulajdonába 

– válaszolta Szűts Ildikó vezérigazgató a Népszava kérdésére.

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A BGYH a fürdő és a hotel teljes műszaki állapotfelmérésének eredménye alapján tesz javaslatot a tulajdonos fővárosi önkormányzatnak a felújítás tervezett ütemére, költségvetésére, finanszírozására, beleértve a szálloda jövőbeni sorsát is. 

A felújítás a korábbi becslések szerint legkevesebb 2,5 milliárd forint és nyolc hónap lehet. Most úgy készülnek, hogy a Rác fürdő 2022 novemberében megnyitja kapuit.

A Rác fürdő felújítása 2010-ben fejeződött be, de azóta nem nyitottak meg. A Rác fürdő és a mellé épült szálloda a BGYH Zrt. tulajdonába került még májusban. 

A BGYH egyetlen ajánlattevőként licitált az épületekre, így a főváros cége az 5 milliárd forintos kikiáltási áron szerezte meg a 3333 négyzetméteres Rác fürdőt, valamint a 2070 négyzetméteres, 67 szobás szállodát.

A Népszava úgy tudja, hogy már megkezdődött a műszaki állapotfelmérés, a BGYH pedig ezután tesz javaslatot a fővárosi önkormányzatnak a felújítás tervezett ütemére, költségvetésére és finanszírozására. A cikk szerint egyelőre nem döntöttek a létesítmények későbbi üzemeltetési modelljéről, de az bizonyos, hogy a fürdőt a BGYH viszi tovább. A szállodára azonban várhatóan piaci szereplőt keresnek.