Az IBM Magyarország már be is költözött a szinte teljesen érintésmentes megoldásokkal felszerelt, vadonatúj, a Futureal fejlesztésében megvalósult Corvin Innovation Campus irodaház épületébe – közölte a fejlesztő cég.

Az IBM Magyarország új székháza a Corvin-negyedben
Elképesztő átalakuláson ment át a metróközeli városrész.
Fotó: Lantal / Futureal

Mint hangsúlyozták, a Szigony utca, Tömő utca, Apáthy István utca, valamint Balassa utca találkozásainál, a meghosszabbított Corvin sétány mentén felépült Corvin Innovation Campus első üteme egyike annak a két irodaépületnek az országban, amelyek megszerezték az egyik legszigorúbb, AA+ energetikai minősítést. A fejlesztés 16 650 négyzetméteres első fázisának kivitelezése az év elején befejeződött, az épület már nyitásra elérte a 70 százalékos bérbeadottságot.

Az elmúlt időszakban sokszorosára emelkedő energiaárak kulcsfontosságú tényezővé váltak a vállalatok működése szempontjából, a most átadott fejlesztésünk erre a kihívásra is választ ad. Döntésünket a piac is visszaigazolja, hiszen továbbra is komoly bérlői érdeklődést tapasztalunk

– hangsúlyozta Balassa László, a Corvin Innovation Campus projektigazgatója.

Az IBM Magyarország új székháza a Corvin-negyedben
Kívül-belül zöld irodaház. Fotó: Lantal

A Corvin Innovation Campust az energiaköltség-érzékeny bérlők igényei szerint tervezték meg – hangsúlyozta az ingatlanfejlesztő csoport. 

A kilencszintes, környezetbarát, fenntartható és emberközpontú irodaházat a WELL Platina és a legszigorúbb BREEAM Excellent fenntarthatósági minősítésnek megfelelően tervezték.

Az épületre a fenntarthatósági elvárásoknak megfelelően napelemeket telepítettek, míg az alacsony szén-dioxid-kibocsátású okos-parkolórendszerben a beállók 10 százaléka elektromos töltőkkel lett felszerelve. Az épületben már alapfelszereltség a gépészeti és elektromos rendszerek optimális működését biztosító intelligens épületirányítási rendszer, valamint az alacsony szén-dioxid-kibocsátású és energiahatékony fűtési és hűtési rendszerek.

Az IBM Magyarország új székháza a Corvin-negyedben
Érintésmentesen működik az egész ház. 
Fotó: Lantal

Az IBM új székházába költözött a vállalat hazai tevékenységet végző irodája és az IBM Magyarország Nemzetközi Szolgáltató Központja is.

Új, fenntartható IBM-irodánk kihangsúlyozza vállalatunk elkötelezettségét aziránt, hogy hosszan tartó, pozitív hatást gyakoroljunk a világra az üzleti etika terén, valamint a környezetünk és a közösségek számára mindenütt, ahol élünk és dolgozunk

– mondta Peter Rehus, az IBM Magyarország vezetője.