Kiskereskedelem

Előkelő mezőnyben a magyar apróhirdetési oldal

Az AIM csoport idén először adta ki az apróhirdetési oldalak TOP 100-as globális ranglistáját. A Jófogás a régió egyik legerősebb szereplőjeként a lista felső harmadában végzett.

A lista összeállításakor a havi látogatottsági adatokat és ez egyedi látogatók számát hasonlították össze az internethasználók számával az adott országban.

  • A ranglista élén az amerikai Craigslist,
  • az orosz Avito
  • és a kínai 58.com végzett,
  • míg a magyar apróhirdetési oldalak közül csak a Jófogás került fel. Az elemzés megemlíti, hogy itthon nincs is igazi kihívója, illetve csak vertikális kategóriákban vannak olyan szereplők, akik konkurenciát jelenthetnek számára.

    Palocsay Géza, a Schibsted Classified Media Hungary Kft. ügyvezetője
    Fotó: Móricz-Sabján Simon

    „A Jófogás nem csak Magyarország első számú apróhirdetési portálja, hanem a régió egyik legerősebb szereplője is, amire nagyon büszkék vagyunk. A hasonló számú internetezővel rendelkező országok közül csak az osztrák és svéd piac vezető oldalai előzték meg hazánkat, de ezen oldalak sokkal régebb óta is működnek, mint a mi termékünk” – mondta Palocsay Géza, a Schibsted Classified Media Hungary Kft. ügyvezetője.

    A Jófogás jobban teljesített a svájci, cseh, szlovák, finn és a fehérorosz piacvezető oldalaknál, illetve számos német és francia apróhirdetési oldalt is megelőzött.

    apróhirdetés toplista Jófogás
    Kapcsolódó cikkek