Karácsonykor a Meki is zárva tart – közölte az étteremlánc, hangsúlyozva, hogy döntésüket a dolgozók és családjaik érdekeit szem előtt tartva hozták meg.

Budapest,,Hungary,-,November,2019:,Logo,Of,Hungary,Mcdonald's,Restaurant
Fotó: Shutterstock

December 24-én reggel 6 órától idén zárva tartanak a hazai McDonald’s éttermek, a 113 egység közül csupán az Aréna Mallban és a MOM Parkban találhatók lesznek kivételek, mivel ott a bevásárlóközpont előírta a nyitva tartást.

A karácsonyi kezdeményezés nem új a Mekinél, 

hiszen a Progress Étteremhálózat Kft. által üzemeltetett éttermek többsége az elmúlt években is zárva tartott ezen a napon, illetve jellemzően december 25-én is. 

A vállalat hangsúlyozottan fontosnak tartja, hogy kollégáik családtagjaik és szeretteik körében tölthessék a karácsonyi időszakát. 

Az idei évben franchise-partnereinkkel közösen sikerült azt először megvalósítanunk rendszerszinten, hogy két egység kivételével minden éttermünk zárva lesz

 – mondta Horváth Andrea, a hazai McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. HR-igazgatója.

Az utóbbi napokban sorra közölték a kereskedelmi üzletláncok a karácsonyi zárva tartásról szóló bejelentéseket, így például azt, hogy

  •  a Penny és a Lidl valamennyi üzlete zárva lesz december 24-én, 
  •  a SPAR is zárva tartja a legtöbb saját üzletét a bevásárlóközpontok kivételével, 
  •  így lesz a Rossmann drogérialánc is,
  •  és nem nyitnak ki a Jysk,
  •  valamint a Diego lakberendezési üzletei sem. 

A megelőző napokban azonban a boltok jellemzően hosszabb nyitvatartással várják majd a vásárlókat – írtuk nemrég.

Nem mindenki zár be december 24-én: a jogszabályok engedik, úgyhogy az Aldi nyitva lesz

Az Aldi szembemegy az árral karácsonykor, és nem zárja be a boltjait december 24-én. A legtöbb magyarországi áruház már jelezte, hogy a dolgozók pihenése érdekében nem nyit ki szenteste napján. Az Aldi közleményében tudatta, hogy a jogszabályok lehetővé teszik a nyitvatartást, így délelőtt várják majd a vásárlókat. December 22-én és 23-án ráadásul egy órával tovább lesznek nyitva az üzleteik.