Playtive márkájú terméket hív vissza Magyarországon a Lidl áruházlánc a termék gyártójának döntése alapján. A gyerekek számára ajánlott fejlesztő építőkockák egyik gyártási folyamatánál merült fel olyan probléma, ami veszélyt jelenthet a kisebbek számára – adta hírül az Origo.

Playtive márkájú terméket hív vissza a Lidl áruházlánc a termék gyártójának döntése alapján. A gyerekek számára ajánlott fejlesztő építőkockák egyik gyártási folyamatánál merült fel olyan probléma, ami veszélyt jelenthet a kisebbek számára.
Fotó: Lidl Magyarország

A gyártó vállalat a vásárlók biztonsága érdekében elővigyázatosságból visszahívja a Playtive Érzékszervfejlesztő építőkockák nevű termékét. Ennek oka az, hogy a készletben található „Építőkocka színes golyókkal” elem sárga kupakja leválhat. Ez a sárga kupak, valamint a leválás miatt kieső golyók a kisgyerekek és csecsemők számára fulladásveszélyt okozhatnak. Emiatt a cég arra kéri a vásárlókat, hogy ne használják tovább a játékot. A terméket a Lidl Magyarország üzleteiben 2023. augusztus 24. óta lehetett megvásárolni.

A német tulajdonú kiskereskedelmi áruházlánc arra kéri vásárlóit, hogy ha a fenti típusú terméket megvették, a továbbiakban ne használják, hanem vigyék vissza bármelyik magyarországi Lidl-üzletbe.

A vételárat a vásárlást igazoló nyugta nélkül is visszatérítik.

A termékvisszahívás kizárólag a Playtive Érzékszervfejlesztő építőkockák (Modellszám: HG10159) termék „Építőkocka színes golyókkal” elemét érinti. A szett és a Playtive márka további termékeire, illetve a Lidl más termékeire a visszahívás nem vonatkozik.

Kezdhet izgulni a Lidl: új boltóriás születik Magyarországon – kiderültek a részletek

Az egyik leggazdagabb magyar bevásárolta magát a kilencedik legnagyobb kiskereskedelmi láncba. Az üzlet hatalmas terjeszkedési lehetőséget nyitott meg, ami akár át is írhatja az erőviszonyokat a magyar piacon.