Áprilistól magasabb bért és jelentős dolgozói kedvezményt is kapnak a munkavállalók a Penny Magyarországnál – jelentette be a kiskereskedelmi lánc pénteken.

Campaign against food waste
22 February 2019, Berlin: An employee arranges the milk products in a refrigerated shelf in the Penny grocery discounter, in front of which the operator stands with the advertising of the "Save precious items" campaign. The nationwide campaign, which aims to reduce food waste, was launched today. The minimum shelf life date is often understood as a disposable date, but many products can be enjoyed for even longer. Photo: Jens Kalaene/dpa (Photo by JENS KALAENE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Két számjegyű béremelést jelentett be az egyik legnagyobb magyarországi bolt. Fotó: AFP

Azt írták, hogy a cél a munkatársak kompenzációs csomagjának a gazdasági helyzethez való igazítsa és hogy stabil megélhetést biztosító béreket nyújtsanak számukra. Éppen ezért, illetve a magyar munkaerőpiaci viszonylatot figyelembe véve

2024. április 1-jétől átlagosan 10 százalékkal növekednek a bérek.

Az itthon a vezető kiskereskedelmi áruházláncok között lévő Penny összesen csaknem négymilliárd forintot fordít idén a dolgozói fizetések korrekciójára. Felhívták arra is a figyelmet, hogy az átlagosan 10 százalékos béremelés egy komplex juttatási csomag része.

Az elmúlt évek előkészítő munkálatainak eredményeként ugyanis vásárlási kedvezményt is biztosítanak a Penny több mint 5000 munkavállalójának. Hangsúlyozták azt is, hogy ez a pluszjuttatás az értékesítési hálózat és a logisztika területén legnagyobb számban foglalkoztatott kollégák alapbérére vetítetten további akár 2-4 százalékos növekedést jelenthet a jövedelmükben.

„A tavaly végrehajtott 17 százalékos emeléssel együtt összesen 27 százalékos jövedelemnövekedést értünk el. A mostani juttatási csomagunk a hazai piaci viszonyokhoz mérten kiemelkedő, bízunk abban, hogy munkatársaink továbbra is érzik, fontosak a vállalat számára” – nyilatkozta Kazatsay Eszter, a Penny magyarországi kommunikációs vezetője.

A Penny mostani bejelentésével már a negyedik nagy kiskereskedelemi lánc hozta nyilvánosságra a 2024-es béremelését: korábban a SPAR, az Aldi és az Auchan ismertette a számait. Van azonban még kérdőjel, így a Lidl és a Tesco béremelése sem ismert.

Röpködnek a két számjegyű béremelések a boltokban: a munkaerőért harcol az Aldi és a SPAR

A félmilliót közelíti az újonnan belépő áruházi dolgozó bére az Aldinál.