Közbeszerzési Hírek

KKV

Udvari autóvásárlás

A Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatósága pályázatot írt ki a központosított közbeszerzés hatálya alá tartozó intézmények személygépkocsi és áruszállító tehergépkocsi vásárlására vonatkozó igényeinek teljesítésére. A hat kategória nyolc részteljesítésében összesen 1510 járművet terveznek beszerezni. Erről keretszerződést a megadott mennyiség teljesüléséig, de legfeljebb 2004. december 31-ig kötnek. A feladott megrendelések teljesítési határideje valamennyi részteljesítésben a megrendelés visszaigazolásától számított 90 nap, de rövidebb szállítási határidőt is elfogadnak. (Közbeszerzési Értesítő-VG)

Balatoni szúnyoggyérítés

A Balatoni Szövetség biológiai és kémiai módszerrel történő csípőszúnyog-gyérítésre nyílt eljárást indított. A légi-biológiai védekezést 1706, a légi-kémiai védekezést 5550 hektár területen kell elvégezni a dokumentációban felsorolt településeken, a megadott részletezés szerint. A munkavégzés folyamatos a szerződéskötéstől 2003. szeptember 30-ig. (Közbeszerzési Értesítő-VG)

Kórházi felújítás, bővítés

A Budai MÁV-kórház a meglévő 400 négyzetméter alapterületű kórházi épület felújításának és bővítésének (620 négyzetméter) I. ütemére írt ki pályázatot. Az elvégzendő munkák a meglévő földszinti rész bontással és átalakítással érintett részeinek teljes felújításától az emelet és a tetőtér szerkezetépítési munkáin át a tervezői művezetés biztosításáig terjednek. A teljesítés határideje: 2003. november 1. (Közbeszerzési Értesítő-VG)

Karbantartás és gyors hibaelhárítás a BKV-nál

A Budapesti Közlekedési Rt. (BKV) villamos- és trolibusz-vonalhálózatán lévő végállomási területek, forgalomirányító központok, bérletpénztárak, csomópontok, utasvárók, utasvédő korlátok, utcabútorok karbantartására és gyors hibaelhárítására kér ajánlatot. A társaság a szerződést az aláírás napjától számított 60 hónapos határozott időtartamra köti. A vállalkozó a teljesítést a szerződés aláírását követően legkésőbb 15 napon belül köteles megkezdeni és folyamatosan végezni. (Közbeszerzési Értesítő-VG)

Diák- és felnőttétkeztetés

A kiskőrösi önkormányzat az általa fenntartott intézmények

diák- és felnőtt- (szociális ellátottak) étkeztetésének biztosítására, az ételek elkészítésére kér ajánlatot a pályázatban megadott gyakoriság, illetve mennyiségek szerint. A megrendeléseket az egyes intézmények adják le heti rendszerességgel. Részajánlat nem tehető. A szerződést 2003. július 1-jétől 2007. június 30-áig kötik meg a nyertessel. (Közbeszerzési Értesítő-VG)

Hatalmasra duzzadt az építőgéppiac

Bődületes növekedés után, erre az évre már csökkenő forgalmat jósolnak a nagyra nőtt piacukkal korántsem elégedetlen építőgép-forgalmazók.

Európai összevetésben is lassult a lakásár-növekedés Magyarországon

2015 óta viszont Magyarországon a leglátványosabb a drágulás, a szűk négy év alatt összességében 60 százalékos.
Világgazdaság Piactér