Porhintésnek tartja az MDF elnöke Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének azt a nyilatkozatát, amely szerint a népszavazás előrehozott választás lesz. Dávid Ibolya az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: az önkormányzati választással és a tavaly októberi fideszes nagygyűléssorozattal kapcsolatos ígéretek sem váltak valóra.

Az elmúlt két évben elég sokszor hallgattuk azt, hogy majd az önkormányzati választás lesz az, amely a kormányzat legitimációját kétségbe vonva arra készteti a miniszterelnököt, hogy menjen, és vigye magával a csomagját. Ez a szlogen ment két hónapon keresztül - mondta Dávid Ibolya.

Mindenki tudta, hogy az embereket nem lehet becsapni, azt mondani: ez az országgyűlési választások harmadik fordulója - tette hozzá.

Az MDF elnöke szerint aki azt ígérte, hogy megnyílik az út egy új kormány előtt, nem mondott igazat.

Október 23-án azt ígérték, hogy "addig nem megyünk haza", amíg a kormány le nem mond, és nem írnak ki új választásokat - mondta Dávid Ibolya, hozzátéve: felnőtt embernek kell nézni a magyar társadalmat.

A népszavazást értékén kell kezelni. Ezek a buta egymásba mosások az MDF-től elég messze vannak - jelentette ki a pártelnök.