Közélet

"Legközelebb nem távozik élve a településünkről" – megfenyegették az EP-képviselőt

Mohácsi Viktória, az SZDSZ Európai Parlamenti képviselője a faddi falunap alkalmával felszólalt, beszédét követően egy faddi képviselő életveszélyesen megfenyegette. Mohácsi Viktória feljelentést tett az ügyben.

Mohácsi Viktória, az Európai Parlament szabad demokrata képviselője tegnap a szombati faddi "magyar gárdás" falunapról tartott tájékoztatón elmondta: hétfőn Strasbourgban beszélt a Magyarországon egyre gyakrabban megnyilvánuló rasszista akciókról – írja a Népszabadság.

Felszólalása után felhívta őt Bényi András faddi képviselő, a falunap egyik szervezője, és hazugnak, az ellentétek szítójának nevezte. Az európai képviselő szavai szerint Bényi azt mondta neki: "nem kéne bevédenie a cigány bűnözőket, s legközelebb nem távozik élve a településünkről". Mohácsi Viktória közölte: életveszélyes fenyegetés miatt feljelenti a faddi képviselőt.

Megkérdeztük erről Bényi Andrást, aki azt közölte: valóban felhívta a képviselőnőt, de nem fenyegette meg, viszont azt mondta neki, hogy "ne árulja közpénzen a hazáját."

képviselő feljelentés cigány fenyeget
Kapcsolódó cikkek