Közélet

Mégsem Dobrev Kláráé lesz a kötcsei telek?

Egy elővásárlási joggal bíró balatonszemesi lakostól ajánlat érkezett arra a kötcsei területre, amelyet korábbi hírek szerint Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége kívánt megvásárolni. Ezt Feledy Gyula, a Somogy megyei Kötcse polgármestere mondta az MTI-nek pénteken.

A távirati iroda azért kereste meg a polgármestert, mert sajtóhírek jelentek meg arról: lehet, hogy mégsem Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége vásárolja meg a Somogy megyei Kötcsén a korábban kinézett földterületet. Az ügy előzménye, hogy június 14-én Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója, a Fidesz választókerületi elnöke egy sajtótájékoztatón kifogásolta, hogy Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felesége 17,2 millió forintot kínál a Somogy megyei Kötcse külterületén fekvő mintegy kéthektáros, legelőt, rétet és egy gazdasági épületet magában foglaló, alacsony aranykorona értékű ingatlanért. Kötcse polgármestere a távirati irodának elmondta: az egykor kempingként szolgáló területre a miniszterelnök felesége tette az első ajánlatot.

A törvény értelmében a polgármesteri hivatalnak a beérkezett vásárlási szándékot 15 napig ki kell függesztenie, hogy a helybeliek közül bárki élhessen elővásárlási jogával. Mint mondta, erre érkezett egy újabb ajánlat, tizenöt napon belül, egy balatonszemesi, elővásárlási joggal bíró nőtől. Hozzátette: elővásárlási jogával az élhet, aki a megvásárlandó terület 15 kilométeres körzetében lakik, és legalább három éve bejelentett állandó lakos. Feledy Gyula közölte: az ajánlattevőről nem tudnak semmit, mert a polgármesteri hivatalban nem jelentkezett. Hangsúlyozta azt is: a jelentkezőnek nyolc napon belül meg kell kötnie az eladóval az adásvételi szerződést, és le kell tennie azt a pénzt, amit ajánlott, azaz a 17,2 millió forintot.

Amennyiben a balatonszemesi vevő nyolc napon belül nem köti meg az adásvételi szerződést, akkor az első ajánlattevőé, azaz a miniszterelnök feleségéé lehet a telek. A polgármester szavai szerint a korábban kempingként üzemelő hely külterületen van, de épület és egy úszómedence is található rajta. A volt tulajdonos három éve halt meg, özvegye és két gyermeke árulja a területet 17,2 millió forintért - mondta. A polgármester arról is beszélt, hogy nem lepődtek meg az áron, mert a környéken minden ingatlan nagyon drága.

A távirati iroda megkereste Budai Gyulát, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) szövetségi igazgatóját is, aki fenntartotta a sajtótájékoztatón hangoztatott álláspontját, hogy a terület nem ér 17,2 millió forintot, és nincs senki, aki Kötcsén ennyit adna érte. Ezek szerint valaki, aki nem kötcsei lakos, élt elővásárlási jogával - tette hozzá.

telek kötcse dobrev klára vásárlás
Kapcsolódó cikkek