Közélet

Szent-Iványi: Kóka Jánosnak le kellene mondania

Szent-Iványi István, a liberális párt ügyvivője szerint Kóka Jánosnak le kellene mondania az SZDSZ frakcióvezetőjének posztjáról, ha Fodor Gábor pártelnöknek ez a kívánsága - idézi a távirati irodát a Híradó.

 A közvélemény előtt akkor teremtenénk tiszta viszonyokat az SZDSZ-ben, ha Fodor Gábor a pártelnökség mellett a frakcióvezetői posztot is betölthetné - jelentette ki az európai parlamenti képviselőként is tevékenykedő Szent-Iványi István az MTI-nek.

 Hozzátette: szó nincs arról, hogy Kóka Jánost "ki szeretnék szorítani" a párt vezetéséből, hiszen "a volt elnök fontos és nagy legitimitással rendelkező politikus". Véleménye szerint viszont ebben a helyzetben más feladatot kellene találni számára. 

 Meglátása szerint Fodor Gábor elnökségét senki nem kérdőjelezi meg.

Kóka János az SZDSZ parlamenti frakciójának e heti ülése után tartott sajtótájékoztatóján úgy reagált a médiában teret kapott hírekre, hogy az ülésen senki nem indítványozta frakcióvezetői mandátumának megszüntetését. Elmondta: a frakcióülésen ő maga tette fel a kérdést, van-e ilyen indítvány, de miután ilyen nem hangzott el, a témát levették a napirendről, és személyi kérdésekről nem kívánnak beszélni a jövőben.

SZDSZ Kóka Szent-Iványi
Kapcsolódó cikkek