Közélet

Vizsgálat indul a parkolási zsebrebírságolás ügyében

Belső és rendőrségi vizsgálat is indult hétfőn a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-nél egy volt parkolóőr kijelentései miatt, aki nyolc társával együtt azt állítja: parkolási díj helyett fix díjat szedtek mintegy ezer autóstól és ebből feletteseiknek is juttattak.

"A Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. Duka József volt parkoló ellenőr állításainak ügyében, a mai napon a vizsgálatot megindította" - közölte a cég az MTI-vel hétfőn. Hozzátették: a cég belső, valamint a rendőrségi vizsgálat befejezéséig nem nyilatkoznak - tudósít a hirado.hu.

A BRFK sajtóosztályán azt közölték, valóban indult az ügyben rendőrségi vizsgálat, erről a nap folyamán közleményben számolnak be. A zsebrebírságolásról először a Blikk számolt be múlt pénteki számában. A lapnak Duka József, volt parkolóőr egy mintegy ezer autót tartalmazó listát adott át, amelyen a rendszámokat és a tulajdonosok telefonszámát is feltüntették. Állítása szerint a tulajdonosok ahelyett, hogy parkolójegyet váltottak volna, ötszáz forintot adtak a parkolóellenőröknek. 

vizsgálat zsebrebírságolás parkolóőr parkolás
Kapcsolódó cikkek