Közélet

Bodrogi az egyetlen bringás reménységünk

Noha dobogós helyezést még nem ért el kerékpározónk a nyári játékokon, két ötödik és két hatodik helyünkkel pontszerzők vagyunk, így a kerékpározás nincs az utolsók között a magyar olimpiai sportágak eredményességi ranglistáján.

Egyre keményebb a kvalifikációs rendszer, de Pekingben négy magyar kerekes állhat rajthoz: Bodrogi László (országúti mezőny, időfutam), Kusztor Péter (országúti mezőny), Parti András (hegyikerékpár) és Radasics Vilmos (BMX). Bodrogi Franciaországban él, haza csak ritkán jár versenyezni. Az időfutamban a világ élvonalába tartozik, ebben a számban jó eredmény várható tőle. Korábban volt már vb-ezüstérmes (2007-ben) és világbajnoki bronzot is nyert (2000-ben).

Ez a harmadik olimpiája, 1996-ban és 2004-ben is indult, vagyis van tapasztalata. „Az olimpiai különleges dolog, ahol sok minden előfordulhat. Ha sikerül a formaidőzítésem, akkor ott lehetek a legjobbak között” – nyilatkozta nemrégiben az egyik internetes kerékpáros honlapon. Ebben a sportágban nagyon szigorú doppingellenőrzésre számíthatnak a résztvevők, egy dán olimpikon már le is bukott, kiutazása előtt ki is zárták a pekingi skandináv csapatból.

AS-->

reménység Bodrogi bringás olimpia kvalifikáció
Kapcsolódó cikkek