Közélet

Edzett egyet a Stuttgart Győrben

A VfB Stuttgart könnyed játékkal, fölényes győzelmet aratott a Győri ETO ellen a labdarúgó UEFA Kupa második selejtezőkörének győri visszavágóján, és 6-2-es összesítéssel masírozott tovább.

Győri ETO-VfB Stuttgart 1-4 (0-2)
Győr, 7000 néző, v: Raestad (norvég)

Továbbjutott: VfB Stuttgart kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel
gól: Bajzát (81.), illetve Lanig (31.), Hitzlsperger (41.),  Gomez (54., 60.)
sárga lap: Jäkl (6.), Nikolov (26.), Kovács II Z. (49.), Völgyi (59.), Bajzát (81.), illetve Boka (14.)

Győri ETO: Stevanovic - Bank, (Kovács I Z., a szünetben), Kovács II Z., Supic,  Koltai - Jäkl (Völgyi, 58.), Nikolov, Józsi, Böőr (Brnovic, 73.) -  Tokody, Bajzát

VfB Stuttgart: Lehmann - Delpierre, Osorio, Tasci, Boka (Boulahrouz, a szünetben) -  Lanig, Pardo (Mandieck, 63.), Bastürk, Hitzlsperger - Marica, Gomez  (Ljuboja, 63.)

A győrieknek egyetlen pillanatra sem volt esélyük a továbbjutásra. A németek kényelmes tempóban futballozva is sokkal gyorsabbak voltak ellenfelüknél és könnyedén érték el góljaikat. Ha a stuttgartiak komolyabban veszik a találkozót, akár nagyobb különbséggel is nyerhettek volna. A 81. percben Lehmann bakija után Bajzát emelt a hálóba. A magyar játékos élt az ajándékkal, majd a malícia határát átlépve – kulturáltnak nem nevezhető gúnyos tapssal – köszönte meg a német kapusnak. Meg is kapta érte a jogos sárgalapját.

Mivel a Debrecen is kettős vereséggel búcsúzott a kupától, szeptembertől nem lesz gondunk a szurkolással: magyar csapatok nélkül folytatódnak a küzdelmek a Bajnokok Ligájában és az UEFA Kupában.

Stuttgart Edzett győzelmet Győr Lehmann Hitzlsperger
Kapcsolódó cikkek