Közélet

Érik az újabb István, a király botrány: eltűntek a főszereplők

A Társulat által bemutatott István, a király rockoperával kapcsolatosan újra botrányszagú hírek láttak napvilágot.

Tatán augusztus 24-én mutatják be a rockoperát a szabadtéri színpadon, azonban nem az eredetileg meghirdetett, A Társulat című műsorból megismert Feke Pál és Vadkerti Imre játssza Istvánt, illetve Koppányt Tatán.

A szervezők arról tájékoztatták a kemma.hu-t, hogy István szerepében Koroknai Árpádot, Koppányéban pedig Kalapács Józsefet láthatja a közönség. Arra kérdésre, hogy miért változtatták meg a főszereplőket, a szervezők tömören annyit fűztek hozzá: rajtuk kívül álló okok miatt.

A rockopera tatai szervezői azonban azt hangsúlyozták: a művet természetesen teljes terjedelmében bemutatják a szabadtéri színpad méreteihez igazított hatalmas díszletekkel, a szereplők élőben énekelnek majd a produkcióhoz illő korhű jelmezekben.

Korábban Siófokon tört ki a botrány, ahol csak részleteket láthatott és hallhatott a közönség a rockoperából. Pár héttel ezután Varga Miklós, az - Ceredeti István - nyílt levele borzolta a hangulatot, mivel idén csak a Társulat tagjai adhatják elő a rockoperát és az eredeti szereplőket letiltották az előadásról, így Varga Miklóssal, Vikidál Gyulával, Nagy Feróval és Deák Bill Gyulával nem léphet fel a produkció.

A tervek szerint idén augusztusban a Győr közelében található Héderváron is előadták volna az István, a király című rockoperát. Az opciós szerződés értelmében a nyíregyházi Mandala Dalszínház - a múlt évhez hasonlóan - idén is a legendás szereplőkkel kiegészülve lépett volna fel: az Istvánt alakító Varga Miklóssal és a Koppány szerepébe bújó Vikidál Gyulával. A produkció jogtulajdonosa, Rosta Mária azonban nem járult hozzá ehhez.

a király Tata Társulat Siófok Isván botrány
Kapcsolódó cikkek