Közélet

100 milliós telket 40-ért – Politikai botrány Veresegyházon

Veresegyház ipari parkjában a polgármester egy 110 millió forintot érő földterületet 40 millió forintért értékesített. Az eladást ellenző képviselők ezt ellenzik, ahogy a polgármester Csiki-Bege Lajossal alakuló kialakuló kapcsolatát is.

Augusztus elején közérdekű bejelentéssel fordult a Legfőbb Ügyészhez, a Pest Megyei Közigazgatási Hivatalhoz és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez a Fidesz-MPP és az MDF veresegyházi szervezete, a Veresegyház Jobb Jövőjéért Egyesület és a Tavirózsa Egyesület, egy a település ipari parkjában eladott 1,2 hektáros terület töredék áron való értékesítése miatt –idézi az Országos Sajtószolgálat hírét a Népszabadság Online.

A bejelentők a földeladás mögött bűncselekményt sejtenek. A lapnak nyilatkozó helybeliek szerint a 110 milliót érő föld 40 millió forinton történő értékesítéséért egy személyben a polgármester tehető felelőssé, aki – véleményük szerint – elkövette a hűtlen kezelés bűncselekményét.

A polgármester iránti bizalom akkor csappant meg, amikor 0 forintért akarta eladni dr. Csiki-Bege Lajosnak azt a több mint 1 hektáros területet és az azon található termálvizes kút ingyenes vízhozamát, melyet egyébként a civilek által felkért független értékbecslő 380 millió forintra értékelt. Akkoriban a képviselők és a civilek ellenállásán az "ajándékozás" meghiúsult.

A képviselő testület szeptemberi ülésén 11 képviselő szavazott amellett, hogy az 1,2 hektáros földterületet eladják a dr. Csiki-Bege Lajos ügyvezető által jegyzett Autó-Max Kft.-nek bruttó 48 millió forintos áron, míg öten nemet nyomtak a szavazáskor. Köztük volt Szabó Edina képviselő, aki szerint az eladási folyamatról viszonylag későn, júniusban szereztek tudomást, és hiába kértek tájékoztatást a polgármestertől az adás-vétellel kapcsolatban, egyértelmű választ soha nem kaptak.

Eged Sándor SZDSZ-es képviselő a szavazásnál tartózkodott, de mint lapunknak elmondta az ügy után egyszerűen "kínos belenézni a szomszédok szemébe", mert sehogyan sem lehet azt megmagyarázni, hogy két évvel ezelőtt 5.500 +Áfá-ért, most pedig 2.000 Ft+Áfá-val olcsóbban adnak el területet ugyanabban az ipari parkban. Eged szerint ez ellentmond a józan észnek, hiszen az ingatlanárak és a föld értéke állandóan növekszik.

Veresegyház ipari park polgármester csiki-bege ügyészség
Kapcsolódó cikkek