Közélet

Bécstől Pozsonyon át Budapestig fut a mezőny

Az idén már 19. alkalommal rendezik azt a futóversenyt, amelynek mezőnye október 19-én az osztrák fővárosból, Bécsből rajtol, s 320 kilométer megtétele után 23-án érkezik meg Budapestre.

Dr. Nagy Sándor, a szervezőbizottság elnöke elmondta: a rendezvény ötlete a Bécs–Budapest Világkiállítás közös rendezéséhez kapcsolódott. A nagy seregszemle elmaradt, feledésbe merült, ám a futóversenyt megtartották. A sikeren felbuzdulva azóta minden évben megrendezik. 1990-ben még 308-an, tavaly viszont már 927-en álltak rajthoz. A csapatok száma 55-ről 160-ra emelkedett.

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy a szervezők nem szeretnék, hogy ez tovább emelkedjen, a jelenlegi létszámot még kezelni tudják. Az idén is a Bécs – Pozsony – Győr – Tata – Budakeszi – Budapest szakaszokon halad majd a mezőny. Egyéniben is lehet nevezni, a váltóban 4+1 tagú férfi és női csapatok indulhatnak. Ezúttal is lesz nemzetközi kerékpárostúra és görkorcsolyaverseny. A szervezők várják a nevezéseket a zárónapi Budakeszi – Budapest félmaratonra is.

A verseny összdíjazás meghaladja a 25 millió forintot. Az atléták október 21-én és 22-én haladnak át megyénk több településén, az egyik pihenőállomás a Tatai Edzőtábor lesz. A szervezők ezúttal is keresik a legszimpatikusabb települést, vagyis ahol a legkedvesebben fogadják az atlétákat. Erre a címre most is jó eséllyel pályázik Nagyigmánd. A versenyre most is szeptember 30-áig lehet nevezni. Az időpontig a nevezési díjat és a szállásköltséget is be kell fizetni. Nevezési díj: 35 ezet Ft/fő + 20% áfa. A női valamint a 60 év feletti résztvevőknek a nevezési díjból a szervezőbizottság 50% kedvezményt ad, ugyancsak „fél áron” futhatnak a rendvédelmi szervezetek és oktatási intézmények dolgozói. Érdemes tudni: a férfi és női egyéni és váltóverseny abszolút első helyezettjei 1 millió 500 ezer – 1 millió 500 ezer forint összértékű pénz-, tárgy- és egyéb díjazásban részesülnek.

Pozsony szupermaratoni Budapest fut mezőny Bécs
Kapcsolódó cikkek