Közélet

Kihalnak-e az újságírók? Közös projekt jobb- és baloldali médiumoktól

Közös cikket írt a Médiapédián a Heti Válasz és a Zoom főszerkesztője, illetve egy MTV-s és egy Figyelős újságíró arról, kihalnak-e az újságírók. Lesz hasonló kísérlet kreatív témában is.

"Ne gondoljuk, hogy nem tettünk, és nem teszünk meg még ma is mindent azért, hogy valódi teljesítmények helyett, vagy velük egy sorban emlegessünk, ünnepeljünk nulla értékű produkciókat, ripacsodkodást, s valóságként tüntessünk fel előre legyártott, hazug történeteket" – írja Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője a Médiapédia wiki-cikkében tudósít a Kreatív Online.

Az újságírás jövőjével és esélyeivel foglalkozó cikket négy újságíró közösen jegyzi a Neo interaktív ügynökség alapította felületen – Borókai Gábor mellett Mészáros Antónia, az MTV Este című műsorának egyik arca, Nagy József, a Zoom főszerkesztője, és Galambos Márton, a Figyelő munkatársa és az Antagon újságíróblog egyik szerzője írta.

Bár a cikkben érintőlegesen a gazdasági válság is szóba kerül, a négy újságíró mindegyike szakmai, hitelességi és nem pénzügyi kérdéseket firtat.

"A kísérlet célja, hogy egy új, a technológia által biztosított kommunikációs formát – azaz a wiki-cikk írást – próbáljon ki a gyakorlatban" – fogalmaz a Neo sajtóközleménye. Az ügynökség további wiki-cikkeket tervez, a következő kreatívügynökségi problémákat boncolgat majd.

Heti Válasz Figyelő újságíró cikk mtv
Kapcsolódó cikkek