Közélet

"A magyar zsidók nem csak Ábrahám, hanem Árpád leszármazottai is"

Feldmájer Péter a HVG-nek adott interjújában leszögezte: a magyar államnak kötelessége, hogy megvédje az állampolgárait, pláne, hogy a magyar zsidók nem csak Ábrahám, hanem Árpád leszármazottainak is tartják magukat.

A Mazsihisz elnöke a válság kapcsán előtörő antiszemitizmus kapcsán a HVG-nek úgy nyilatkozott: nincs semmi, amiért ne a zsidókat okolnák. Hozzátette: ha rosszabbul megy az embereknek, kevesebb adományt kap a szervezete és a kormánytól kapott támogatások is csökkennek.

Mint mondta, sokaknak csak negatív identitástudatuk van, azoknak a leszármazottainak tartják magukat, akiket elüldöztek. Ő viszont annak a népcsoportnak az utódja, amelyet az Örökkévaló kivezetett Egyiptomból.

A politikával kapcsolat úgy nyilatkozott: habitusánál fogva már a rendszerváltáskor is csak szatellit volt az alakuló Fidesz és SZDSZ körül, értékrendjét tekintve pedig konzervatívnak tartja magát. Arra a kérdésre, hogy elképzelhetőnek tart-e egy zsidó önvédelmi gárdát, Feldmájer Péter úgy válaszolt: ez tragédia lenne, a magyar államnak kötelessége megvédenie az állampolgárokat.

Arra a kérdésre: érik-e atrocitások zsidósága miatt, úgy válaszolt: ha kipában autózik, megelőz valakit és azt kapja "büdös zsidó, majdnem megöltél" – az nem esik jól neki, de legalább biztos benne, hogy nem antiszemitizmusból mondta az illető.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek