Közélet

Egy KDNP-s lenne az új tárca államtitkára? Cáfol a Kormányszóvívői Iroda

"Három-négy héttel ezelőtt egy nem kifejezetten a kormányhoz köthető személy megkeresett, hogy elvállalnám-e az új informatikai minisztérium államtitkári posztját" – mondta a Magyar Hírlapnak Molnár Béla KDNP-s képviselő, aki erre rögtön nemet mondott, és a megkeresésről tájékoztatta a KDNP elnökét.

Semjén Zsolt egy tévéműsorban számolt be minderről. Molnár Béla a Magyar Hírlap kérdésére nem kívánta elmondani, hogy ki volt az, aki megkereste az ajánlattal. Elmondta viszont, hogy az informatikai ötpárti tárgyalásokon már felvetődött, hogy egy önálló minisztériumnak kellene a területet ellenőriznie. Az is szóba került, hogy a szocialista Baja Ferenc lenne a miniszter. Baja jelenleg a Miniszterelnöki Hivatalban államtitkárként és a közigazgatási informatikáért és az infokommunikációért felelős kormánybiztosként dolgozik. A Kormányszóvivői Iroda cáfolta, hogy felvetődött az új minisztérium létrehozásának ötlete. "

Emlékezetes: a 2006-ban alakult Fidesz-frakcióból ketten is támogatták az adótörvényeket, de ők már nem tagjai a Fidesznek, egyikük az azóta független, és jelenleg miniszterelnöki megbízott Császár Antal, másikuk a most az MDF képviselőcsoportjában ülő Lengyel Zoltán - jegyzi meg a lap.

képviselő államtitkár informatikai KDNP minisztérium Molnár Béla
Kapcsolódó cikkek