Közélet

Stuttgart-München-Hamburg-Koblenz: hangolnak a nyitányra

Folyik a „sakkjátszma” a Bundesliga tavaszi nyitánya előtt Németországban. Edzőváltás, játékosvásárlás- és eladás tarkítja a felkészülést.

Schuster Stuttgartban?

Nem sokáig kellett az állástalan edzők kenyerét ennie Bernd Schusternek, a Real nemrégiben menesztett szakvezetőjének, aki hazájában, Németországban talált új munkaadó magának – olvasható az nb1.hu portálon. A spanyol Sport és a német SportBild napilapok egybecsengő információi szerint ugyanis a német sztáredzőt szerződtetné a VfB Stuttgart csapata. A csapatot jelenleg Markus Babbel irányítja a szakmai munkát.

Sagnol befejezi

Karl-Heinz Rummenigge , a Bayern München elnöke közölte: Willy Sagnol, a Bayern francia védője befejezi pályafutását. „Willy még szerdán jött be hozzám és közölte, hogy ennek így nincs semmi értelme, befejezi a pályafutását. Akármit is csinált, akármilyen óvatosan edzett, mindig fájt az Achillese, és valóban felesleges terhelnie magát, kockára tenni az egészségét” – mondta az egykori gólvágó.

De Jong 20 millió euróért kelt el

A Hamburger SV 20 millió euróért adja el Nigel de Jongot a Manchester City labdarúgóklubnak. A 24 éves holland középpályásért kapott pénz (ami klubrekordot jelent) a második legnagyobb átigazolási összeg a német Bundesliga történetében. A Hamburg 2006-ban mindössze 1,5 millió euróért szerezte meg a középpályást az Ajax Amsterdamtól. Nigel de Jong évi 4,5 millió eurót fog keresni a szigetországban.

Stiber Zoltán: az Aston Villából a Koblenzbe?

Stiber Zoltán, az Aston Villa légiósa jelenleg a német Koblenznél van próbajátékon, és már pályára is lépett a Bundesliga II 16. helyén álló együttes Leverkusen elleni, 1-0-ra elvesztett edzőmeccsén. A középpálya jobb és bal oldalán is bevethető futballista 45 percet játszott a mérkőzésen. A transfermarkt.de információi szerint a németek fél évre, a szezon végéig vennék kölcsön a magyar játékost.

Stuttgart Hamburg hangol Koblenz nyitányra München
Kapcsolódó cikkek