Közélet

Új jelöltet javasolt Gyurcsány

Új jelöltet javasolt az MSZP elnökségének Gyurcsány Ferenc - írja az inforadio.hu. Az MTI információi szerint a párton kívüli szakemberrel Gyurcsány már 2006-ban tárgyalt. Akkor miniszternek kérte fel, de a jelölt végül ezt személyes okok miatt nem vállalta.

Korábban az MSZP országos elnökségi ülésére érkező szocialista politikusok egybehangzóan azt mondták: lesz kormányfőjelölt. Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese, Veres János elnökségi tag, Lamperth Mónika elnökhelyettes és Hiller István elnökségi tag is azt mondta, hogy lesz jelölt.

Tegnap olyan értesülések is napvilágot láttak, hogy Patai Mihály tőzsdeelnök, Felcsuúti Péter, a Bankszövetség vezetője, Pongrácz Antal, az OTP vezérigazgató-helyettese, Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. elnöke és Oszkó Péter, a Deloitte Magyarország elnök-vezérigazgatója sem vállalja az esetleges kormányfői megbízást.

Veres János reggel a Nap-keltében megerősítette: az MSZP pénteki elnökségi ülésén több új miniszterelnök-jelöltről is tárgyalnak a korábban megnevezett Glatz Ferenc és Vértes András mellett.

Veres megerősítette azt is, hogy az érvényes prognózisánál kedvezőtlenebb makrogazdasági helyzetre is van a Pénzügyminisztériumnak javaslata, amelyről a következő kormánynak kell döntenie.

Gyurcsány kormányfőjelölt kormányfő
Kapcsolódó cikkek